DP’li Uzun düzenlemeye tepki gösterdi: Toplumsal projeye belediyeler öncülük edebilir

DP’li Uzun, sokak hayvanlarına yönelik yapılan düzenlemeye tepki göstererek, “Toplumun içerisinden, toplumun doğrudan inisiyatif kullanacağı makul bir çözüme muhalefet belediyeleri öncülük edebilir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 16:04
Kaynak: HABER MERKEZİ
DP’li Uzun düzenlemeye tepki gösterdi: Toplumsal projeye belediyeler öncülük edebilir

SEMİ TEKTAŞ / Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanun, Resmî Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İktidar kutuplaştırmak istiyor ama muhalefet belediyeleri de toplumu bir araya getirecek, buluşturacak bir projeye dönüştürebilir bunu. Toplumun içerisinden, toplumun doğrudan inisiyatif kullanacağı makul bir çözüme muhalefet belediyeleri öncülük edebilir” diye konuştu.

TOPLUMSAL PROJEYE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR

Yerel yönetimler öncülüğünde toplumsal bir proje ile sokak hayvanları için çözüm üretilebilir diyen Uzun, “İktidar bu konu üzerinden muhalefeti ve toplumu kutuplaştırmak, gerginlik yaratmak istiyor. Ama muhalefet belediyeleri, bu krizi bir fırsata çevirebilir. Evet, iktidar kutuplaştırmak istiyor ama muhalefet belediyeleri de toplumu bir araya getirecek, buluşturacak bir projeye dönüştürebilir bunu. Toplumun içerisinden, toplumun doğrudan inisiyatif kullanacağı makul bir çözüme muhalefet belediyeleri öncülük edebilir pekâlâ.

İktidarın istediğinin, arzu ettiğinin tam tersini başarabiliriz. Bütün yerel yönetimler, sivil toplum ile gönüllüleri bir araya getirebilecek zemini kurarak büyük bir seferberlik başlatabilir.  Sivil toplum ile gönüllüleri bir araya getirecek bir zemini oluşturması yeterli bunun için. Bütün bunlara yerel yönetimler öncülük edebilir. Yerel bütün dinamikleri harekete geçirebilirler. Sivil toplum örgütlerini harekete geçirebilirler. Böylelikle iktidar kutuplaştırmayı isterken muhalefet tam tersi olarak; bundan toplumun enerjisini yükselten, toplumu buluşturan, birleştiren bir projeye dönüştürebilir. Ve böylelikle sokak hayvanları meselesinin de gerçek çözümü, makul çözümü buradan çıkabilir, bunu başarabiliriz” diye konuştu.

OYLAMA GİZLİ OLSA ‘HAYIR’ ÇIKARDI

Oylamanın anayasa maddesi değişikliği gibi gizli olması durumunda AK Parti Milletvekillerinin hayır oyu vereceğini söyleyen Uzun, “Eğer bu oylama gizli olarak yapılsaydı, bir anayasa oylamasıymış gibi gizli oylamayı gerektiren bir oylama olmuş olsaydı, kesinlikle kanuna evet çıkmazdı. AK Parti'nin içerisinden de çok sayıda hayır oyu verecekler olurdu” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.