Dyson, 1.000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Elektrikli süpürge üreticisi Dyson, halen 3 bin 500 kişiyi istihdam ettiği İngiltere'de yaklaşık 1000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 10:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dyson, 1.000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Dyson, saç kurutma makineleri, klimalar ve diğer ürünleriyle bilinen bir marka olarak, küresel pazarlardaki artan rekabet ve zorluklar nedeniyle iş stratejilerini gözden geçirdiğini duyurdu.

Dyson'un CEO'su Hanno Kirner, son açıklamasında, "Hızla büyüdük ve tüm şirketler gibi biz de geleceğe hazırlıklı olduğumuzdan emin olmak için zaman zaman küresel yapılarımızı gözden geçiriyoruz. Bu nedenle, organizasyonumuzda işten çıkarmalarla sonuçlanabilecek değişiklikler öneriyoruz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Dyson, inovasyon ve değişim hızının giderek arttığı, giderek daha sert ve rekabetçi hale gelen küresel pazarlarda faaliyet gösteriyor. Her zaman girişimci ve çevik olmamız gerektiğini biliyoruz"

Dyson, 1.000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

ŞU ANLIK İNGİLTERE İLE SINIRLI

Şirket, risk altındaki çalışanların destekleneceğini belirtti. Küresel istihdamın bu süreçten nasıl etkileneceği ise henüz net değil.

Firma içindeki yeniden yapılanma süreci, İngiltere genel seçimlerinden önce Mayıs ayında eski Başbakan Rishi Sunak tarafından duyuruldu. Muhalefetteki İşçi Partisi, bu oylamada büyük bir zafer elde ederek 14 yıl aradan sonra iktidardaki Muhafazakar Partiyi devirdi.

Mühendislik şirketinin kurucusu ve başmühendisi James Dyson, Times'a yazdığı bir mektupta Sunak'ın İngiltere'yi bilim alanında bir süper güç haline getirme vaatlerini eleştirmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.