Ege Bölgesi'ne sağanak uyarısı: Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'ta sağanak yağışın beklendiği açıklandı. Müdürlük vatandaşı ani su baskınlarına karşı uyardı

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 18:23
Kaynak: AA
Ege Bölgesi'ne sağanak uyarısı: Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Ege ve Göller Yöresi için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Tahminlere göre, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı Karadeniz'de Bolu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile Bartın'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Akdeniz'de ise Osmaniye, Adana'nın kuzey ve doğu kesimleri, Kahramanmaraş'ın güneybatısı ve Hatay'ın kuzey kıyılarında gök gürültülü sağanakların etkili olması öngörülüyor.

Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak...

İç Ege ve Göller Yöresi'nde, özellikle öğleden sonra ve akşam saatlerinde Denizli, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri ve Eskişehir'in güneyinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji, bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Ankara Valiliği uyardı

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nin verilerine göre, bugün 16.00-21.00 saatleri arasında Ankara'da etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışın yerel olarak kuvvetli olacağını belirtti. Valilik, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.

Kocaeli'de yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kocaeli çevresinde akşam saatlerine kadar sürecek olan gök gürültülü sağanak yağışın yerel olarak kuvvetli olacağını açıkladı. Yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi durumlar için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.