Eğitim-İş’ten Sağlıklı Eğitim ve Güvenli Okullar eylemi!

Eğitim-İş, okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, iş gücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanması için eylem başlattı

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 12:15
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Eğitim-İş’ten Sağlıklı Eğitim ve Güvenli Okullar eylemi!

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), ‘Sağlıklı Eğitim ve Güvenli Okullar’ mottosuyla yola çıkarak ülke genelinde eylem yapmaya başladı.

Okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, iş gücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanması için illerdeki Milli Eğitim Müdürlükleri önünde, Ankara’da ise Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem gerçekleştiren Eğitim-İş, “Hamaseti bırakıp görevinizi yapın. Bilin ki bu konunun unutulmamasını sağlayacağız. Sadece yargı alanında değil her alanda mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz. Sağlıklı eğitim, güvenli okul haktır; Hakkımızı alacağız!” mesajını verdi.

HAKKIMIZI ALACAĞIZ

Yapılan açıklamada Eğitim-İş, “Okullarımıza ‘Sağlıklı Eğitim, Güvenli Okul’ kokartlarıyla giderek işyerlerimizi eylem alanımız yaptık. Şimdi de Türkiye’nin her ilindeki meydanlardan sesleniyoruz: Savaşlarda bile hedef alınmayan, dünyanın en güvenli binaları olması gereken devlet okullarının pisliğe ve dış tehditlere terk edilmesini kabul etmiyoruz. Okula gelirken hangi hastalığı kapacağımızı, kim tarafından şiddete uğrayacağımızı düşünmek istemiyoruz. Sağlıklı eğitim ve güvenli okul, eğitim emekçileri için de öğrencilerimiz için de bir haktır, bu haktan vazgeçmeyeceğiz! Kendi lükslerini ‘itibardan tasarruf olmaz’ tekerlemesiyle örtmeye çalışanlara, bir ülke için okulların pislik içinde olmasından, 3. sayfa haberlerinin rutin mekanları haline gelmesinden daha büyük bir itibarsızlık olmayacağını hatırlatıyoruz. Eğitim-İş olarak burada, kamuoyu önünde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sesleniyoruz; Hamaseti bırakıp görevinizi yapın. Bilin ki bu konunun unutulmamasını sağlayacağız. Sadece yargı alanında değil her alanda mücadelemizi sonuna dek sürdüreceğiz. Sağlıklı eğitim, güvenli okul haktır; Hakkımızı alacağız!” çağrısında bulundu.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.