Eğitimciler TBMM önünde toplandı… Öğretmenlik Meslek Kanunu hedefte!

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu protesto eden Eğitim-İş, TBMM önünde toplandı. Eğitimciler, teklifin geri çekilmesini ve öğretmenlerin görüşleri alınarak yeniden düzenlenmesini talep etti

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 15:57
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Eğitimciler TBMM önünde toplandı… Öğretmenlik Meslek Kanunu hedefte!

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde toplandı. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu protesto eden eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslendi.

Teklifin geri çekilmesini ve öğretmenlerin görüşleri alınarak yeniden düzenlenmesini talep eden Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, öğretmenin sadece adının olduğu ancak fikrinin ve taleplerinin yok sayıldığı, haklarının gasp edildiği, uzmanlık belgesi olan diplomasının geçersiz sayıldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu reddettiklerini duyurdu.

EĞİTİM-İŞ’İN TALEPLERİ

Eyleme, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası temsilcileri de katıldı. Alanda basın açıklamasını okuyan Başkan Özbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve Milli Eğitim Bakanlığı’na şöyle seslendi: “Öğretmenlik Meslek Kanunu derhal geri çekilmeli ve öğretmenlerin görüşleri alınarak yeniden düzenlenmelidir. Öğretmenlerimizin fikir ve talepleri dikkate alınmalı, onların sesine kulak verilmelidir. Öğretmenlerimizin özlük hakları, ekonomik durumları ve çalışma koşulları iyileştirilmelidir. Öğretmenlerimizin uzmanlık belgeleri olan diplomaları, mesleki yeterliliklerinin bir göstergesi olarak kabul edilmelidir. Eğitimde liyakat, adalet ve eşitlik ilkeleri korunmalı, öğretmenlerimiz ideolojik ve siyasi baskılardan uzak tutulmalıdır.”

HEPİNİZDEN BU MÜCADELEDE YANIMIZDA OLMANIZI BEKLİYORUZ

“Öğretmenliğin değerini ve öğretmenlerin emeklerini heba ettirmeyeceğiz!” diyen Özbay, son olarak “Bizler, öğretmenlik mesleğimizin onuru ve saygınlığı için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, çağdaş, demokratik ve bilimsel eğitim alması için, öğretmenlerimizin haklarını ve mesleki onurlarını savunacağız. Birlik ve beraberlik içinde, daha aydınlık bir gelecek için çalışmaya devam edeceğimizi belirtiyor, hepinizden bu mücadelede yanımızda olmanızı bekliyoruz” mesajını verdi.


 

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.