Ekipler ve vatandaşlar el ele verdi: Manisa’daki orman yangını kontrol altında!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 18:26
Kaynak: İHA
Ekipler ve vatandaşlar el ele verdi: Manisa’daki orman yangını kontrol altında!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Avşar Mahallesi'nde saat 11.30'da çıkan orman yangını, hızla yayılarak ormanlık alana sıçradı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 uçak, 5 helikopter, 8 arazöz, 2 su tankeri ve 1 dozer, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri ve Turgutlu Belediyesi personeli yangına yoğun bir şekilde müdahale etti. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle 112 Acil Servis, UMKE, Kızılay ve jandarma ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Vatandaşlar da Yangınla Mücadeleye Katıldı

Yangın, zeytin bahçelerinin bulunduğu bölgede çıktığı için vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi. Traktör arkasına bağladıkları su tankerleriyle alevlere karşı mücadele eden köylüler, bahçe hortumlarıyla evlerini korumaya çalıştı. Yaklaşık 5 saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.