TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eleştiri içermeyen değerlendirme, ortak görüş… Müfredat değerlendirmesine MEB sansürü!

Müfredat değişikliğinin ısrar ve dayatmayla hayata geçirildiğini öne süren Eğitim Sen, şu an ise öğretmenlere eleştiri içermeyen değerlendirmelerin yapılması için baskı uygulandığını iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 11:22
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Eleştiri içermeyen değerlendirme, ortak görüş… Müfredat değerlendirmesine MEB sansürü!

Milli Eğitim Bakanlığı, seminer döneminde öğretmenlerin yeni müfredata dair değerlendirmelerini almak amacıyla bir form hazırlamış ve öğretmenlerle paylaşmıştı. Ancak öğretmenlerden gelen eleştirilerin Millî Eğitim Bakanlığı’nı (MEB) rahatsız ettiği iddia ediliyor. Çünkü, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okullara talimat göndererek okul müdürlerinin eleştiri içeren metinlere yönelik gerekli tedbirleri almalarını ve öğretmenlerin görüşlerinin zümre başkanlarınca ortak metne dönüştürülerek sisteme girilmesini istedi.

Yaşananlara tepki gösteren Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), “Öğretmenlerin iradesine başvurulmadan, öğrencilerin ve toplumun ihtiyaçları gözetilmeden ve tek tipçi toplum mühendisliği yapılarak hazırlanan yeni müfredata dair Bakanlığın ‘ben yaptım oldu’ tavrı devam ediyor” dedi.

ANCAK ASIL SORUNUMUZ…

Açıklamada şu ifadeler de yer alıyor:

“Kimi eğitim yöneticilerini ise yeni müfredatın dayatmacı bir anlayışla hazırlanması değil, bizzat öğretmenlerin müfredata yönelik eleştirileri rahatsız etmiştir! Söz konusu yöneticiler ‘ideolojik saplantılı’ ve ‘çalışmaları provoke ediyor’ diyerek eleştirilerin sansürlenmesi amacıyla okullara talimatlar yağdırmaktadır! Yaşanan bu gelişmeler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredata dair öğretmenlerin onayını alamadığının en net ifadesidir! Görüşleri sansürleyenlerin, ‘bireysel değil ortaklaştırılmış değerlendirmeleri alacağız’ diyenlerin, tüm çabalarına rağmen bu müfredatı süsleyemeyeceği, göstermelik değerlendirme raporlarıyla bu müfredatı meşrulaştıramayacağı ortadadır! Ancak asıl sorunumuz bu müfredatın çocuklarımız üzerinde bırakacağı ve giderilmesi çok zor olacak derin izlerdir.”

Tavırlarının açık ve net olduğunu vurgulayan Eğitim Sen, son olarak “Öğretmenlerin iradesine başvurulmadan hazırlanan ve öğretmenlerin onayını alamamasına rağmen ısrar ve dayatmayla hayata geçirilmeye çalışılan müfredat değişikliğinin karşısında tüm örgütlü gücümüzle duracağız! Eğitimin tüm bileşenleriyle birlikte, bu müfredat geri çekilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!” mesajını verdi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.