Enes Batur trafik kazası geçirdi!

Sosyal medya fenomeni Enes Batur geçirdiği trafik kazasında yaralandı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 00:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 00:54
Kaynak: İHA
Enes Batur trafik kazası geçirdi!

Kocaeli'de meydana gelen trafik kazasında, sosyal medya fenomenleri Enes Batur ve Zelal Işıl Özdemir yaralandı.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi D-605 karayolu Karasakallar mevkiinde meydana gelen kazada, C.E. yönetimindeki 54 AY 884 plakalı otomobil ile Zelal Işıl Özdemir'in kullandığı 34 KHR 023 plakalı otomobil çarpıştı.

ENES BATUR YARALANDI

Çarpışma sonucunda, 54 AY 884 plakalı otomobilde bulunan 2 kişi ile Zelal Işıl Özdemir ve yanında bulunan sosyal medya fenomeni Enes Batur yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken olayla ilgili inceleme başlatıldı. 

ENES BATUR KİMDİR?

Enes Batur, 9 Nisan 1998'de Ankara'da dünyaya geldi. Annesi Malatyalı, babası ise Adanalıdır ve kendisini de Adanalı olarak tanımlamaktadır. YouTube'da popülerlik kazanmış olan Batur, 2017 yılında düzenlenen 44. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi YouTuber Ödülü'ne layık görüldü, ancak ödül daha sonra geri alındı. 2018'de ise 5. Altın Palmiye Ödülleri'nde Yılın Sosyal Medya Fenomeni seçildi.

Enes Batur'un YouTube kariyeri büyüdükçe, eğitimine Antalya Bilim Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde başladı, ancak daha sonra Nişantaşı Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nde devam etti.

Batur'unYouTube kanalları arasında öne çıkan "Oyuncak Avı" adlı kanalı, Türkiye'nin en çok aboneye sahip bireysel YouTube kanalı olma özelliğini taşımıştır. Ancak, kanalın ABD menşeli olarak sınıflandırılması ve bu durumun tartışmalar yaratmasıyla birlikte, Enes Batur'un abone sayısı ve etkisi Türkiye'de de büyük yankı uyandırmıştır.

YouTube'daki bazı içerikleri nedeniyle Batur , 2020 yılında eski bir videosu sebebiyle video yükleme yetkisini kaybetmiş ve 2021 yılında da benzer bir sorunla karşılaşmıştır.

2018 yılında vizyona giren ilk filmi "Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?" ile sinema dünyasına adım atan Enes Batur, 2019 yılında ise "Enes Batur Gerçek Kahraman" filmiyle izleyiciyle buluşmuştur. Ayrıca, 2019 yılı Haziran ayında "Survivor" adlı yarışma programında konuk olarak yer almıştır.

ENES BATUR EVLİ Mİ?

Enes Batur , 2015 ile 2018 yılları arasında Başak Karahan ile ilişki yaşamıştır. Ancak 23 Mayıs 2019 tarihinde, Damla Aslanalp ile evlilik haberleri çıktığında, takipçileri bu durumu Enes Batur'un yeni bir film için yapılan bir reklam kampanyası olarak algılamışlardır. Haziran 2019'da Enes Batur, Instagram üzerinden paylaştığı bir video ile aslında gerçekten evlenmediğini ve haberlerin doğru olmadığını açıklamıştır.

4 Ağustos 2019 tarihinde JT adlı bir YouTube kanalı, Enes Batur'un çeşitli yabancı YouTube ünlülerinin içeriklerini kopyaladığını iddia eden bir video yayımladı. Bu videoda, özellikle PewDiePie ve MrBeast gibi ünlü YouTuber'ların içeriklerine benzer diyaloglar ve konuların Batur'un videolarında kullanıldığı belirtilmiş ve bu durum "çalıntı" olarak nitelendirilmiştir. JT, ayrıca fenomenin videolarının, PewDiePie'ın popülerleştirdiği Minecraft serisine benzer bir video kapağı kullanarak içerik ürettiğini ifşa etti.

Sosyal medya fenomeni Enes Batur , bu iddialar üzerine JT tarafından telif hakkı ihlali ile YouTube'a şikayet edilmiş ve videoda kullanılan uyarı kaldırılmıştır çünkü aslında bir telif ihlali bulunmamıştır. Bunun üzerine JT, Enes Batur'un kendilerini haksız yere telif ihlali ile suçladığını ve YouTube'un kurallarına aykırı davrandığını öne sürerek Batur'un kanalının kapatılması gerektiğini belirtmiştir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.