Evlilik yıldönümünde şehit düşen mühendis Ekici son yolculuğuna uğurlandı

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında şehit olan Zahide Güçlü Ekici'nin, 14'üncü evlilik yıl dönümü için eşi tarafından gönderilen çiçeği almak üzere yerleşke kapısına geldiği esnada teröristlerin saldırısına uğradığı tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 21:05
Kaynak: AA
Evlilik yıldönümünde şehit düşen mühendis Ekici son yolculuğuna uğurlandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit olan Zahide Güçlü Ekici'nin, 14'üncü evlilik yıl dönümü için eşi tarafından gönderilen çiçeği almak üzere yerleşke kapısına geldiği esnada teröristlerin saldırısına uğradığı belirlendi.

TUSAŞ'ta mühendis olarak çalışan ve 37 yaşındaki Zahide Güçlü Ekici, dün TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesindeki terör saldırısında yaşamını yitirdi.

Saldırı sonucu kaldırıldığı Yenimahalle Devlet Hastanesinde yaşamını yitiren Ekici, Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Bir kız çocuğu olan Ekici, 14'üncü evlilik yıl dönümü için eşinin gönderdiği çiçeği almak için yerleşke kapısına geldiği esnada teröristler tarafından saldırıya uğradı. 

Devlete millete yararı olan evlatlarımıza kıyılmasın

Ekici, Zahide Güçlü Ekici'nin, erkek kardeşi ile kardeşinin eşinin de TUSAŞ'ta çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

Zahide Güçlü Ekici'nin kayınvalidesi Dursine Ekici, gazetecilere gerçekleştirdiği açıklamada terörü lanetledi. Gelinini kızı gibi gördüğünü ifade eden Ekici, "Benim canım yandı, başkanlarının canı yanmasın. Devlete millete yararı olan evlatlarımıza kıyılmasın. Bunun önlemi nasıl alınır onu da bilemem. Kızımdı benim. Yıkıldım." dedi.

Şehitlerden TUSAŞ kalite kontrol görevlisi 49 yaşındaki Cengiz Coşkun'un da evli ve 1 erkek çocuk babası olduğu, 6 yaşındaki çocuğunun 1 hafta önce sünnet ettirildiği bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.