Fetullah Gülen öldü, kavga başladı: Cenaze kaçırılabilir

Fetullah Gülen'in ölümü üzerine örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı tartışma konusu oldu

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 11:29
Kaynak: İHA
Fetullah Gülen öldü, kavga başladı: Cenaze kaçırılabilir

Örgütün ‘Uzun Cevdet’ lakaplı kara kutusu olan Cevdet Türkyolu'nun, cenazenin kendi kontrolünde bir an önce defnedilmesini isterken Heyetin yaşlıları ise Avrupa'dan geleceklerin beklenmesi taraftarı. Türkyolu'nun, bu yüzden göstermelik bir cenaze töreni düzenleyip, cenazeyi kaçıracağı öne sürüldü.

Fetullah Gülen'in mezarının bilinmesi istenmiyor

Örgüt içinde ortak kara Fetullah Gülen'in mezarının bilinmemesi. Mezarın güvende tutulması için cenazenin çok az sayıda insanın katılımı ile kılınıp, son ikamet ettiği Türkyolu'nun damadının evinin arazisi içindeki ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor.  Ancak Türkyolu'nun cenazeyi kaçırma ihtimalinin olması da örgütün diğer güç odaklarını endişelendiriyor.

Yeni elebaşı kim olacak?

Fetullah Gülen ölünce kimin başa geçeceği, örgütün sahip olduğu parayı kimin yöneteceği ile ilgili büyük kavgalar yaşandığı biliniyordu. Öne çıkan isimler arasında Cevdet Türkyolu yer alıyor. Heyet içindeki yaşlılar arasında kontrolsüz bir şekilde zenginleştiği görülen Türkyolu'nun etkisizleştirilmesi için kulisler yapılmaya başlandığı ifade edildi.

Örgüt ABD ve Avrupa olarak ikiye ayrılabilir

Örgüt servetinin büyüklüğü örgüt içinde üst kademelerin gözünü döndürmüş durumda. Üst kademelerde yer alan isimler paranın kontrolünü eline geçirmek istiyor.  Fetullah Gülen'in sağlık durumunun kötüye gitmesi Türkyolu’nun onu kontrolü altına aldığı parayı kendi hiziplerini kontrol altında tutabilmek için kullandığı söyleniyor. Örgütün Avrupa ayağını yöneten Abdullah Aymaz'ın, ABD ayağını yöneten Türkyolu ve yanındaki Mustafa Özcan'ın etkisini kırmak için yoğun bir çaba sarf ettiği biliniyor. Aymaz, gerekirse “Avrupa ayağı olarak örgütten ayrılma” bahanesi ile ABD tarafını tehdit ediyor. Örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasında suikastlara kadar varacak sert kavgalar bekleniyor.

Örgüt içinde Türkyolu ile hareket eden isimler; Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve İsmail Cingöz, Aymaz ile hareket ediyor. Bu isimlere karşılık Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, İsmet Aksoy, Adem Kalaç, Naci Tosun, Muhammed Çetin.

Örgüt içindeki bu ayrışmanın Avrupa ve ABD ayrışması olarak gerçekleşeceği, Afrika ülkelerindeki faaliyetlerin Avrupa etkisinde kalacağı, Asya ülkelerindeki faaliyetlerin ise ABD tarafından kontrol edilmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.