Fetullah Gülen, Pensilvanya’daki yeni evinden çıkarken kameralara yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen, 1999’dan beri ikamet ettiği Pensilvanya’daki çiftliğinden alınarak nisan ayında götürüldüğü yeni evinden çıkarken görüntülendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 16:17
Kaynak: AA
Fetullah Gülen, Pensilvanya’daki yeni evinden çıkarken kameralara yakalandı

Gülen, FETÖ'nün merkezi olarak bilinen Saylosburg kasabasındaki Chestnut Retreat Center’a yaklaşık 12 dakikalık mesafedeki “260 Kennel Road, Saylorsburg, PA 18353” adresinde yer alan büyük bir evde kalıyor.

İnternetteki kamuya açık emlak sitelerine göre, kaldığı ev yaklaşık 12 dönüm arazi üzerine 2008 yılında inşa edilmiş ve 400 metrekareye yakın iç alanında 3 oda ve 4 tuvalet yer alıyor.

Gözlerden uzak orman içinde yer alan ve 887 bin dolar ile 1 milyon dolar civarında değere sahip olan ev, civarına ve girişine yerleştirilen güvenlik kameraları ile sıkı denetim altında.

Evin 2023 senesinde, Gülen’in kişisel bakımından sorumlu olduğu söylenen örgütün elebaşlarından Cevdet Türkyolu’nun ve çocuklarının sahip olduğu Meserret LLC şirketi tarafından satın alındığı iddia ediliyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ ELEBAŞI KAMERALARA TAKILDI

AA’nın dron ile havadan görüntü aldığı evin bahçesinde 4 lüks aracın yanı sıra kar motoru, karavan gibi vasıtaların bulunduğu kaydedildi.

AA ekibi çekimlerini sürdürdüğü sırada demir parmaklıklı kapıdan iki lüks aracın çıktığı ve arkadaki siyah Mercedes'in ön yolcu koltuğunda oturan kişinin Fetullah Gülen olduğu görüldü.

İki lüks araç hızlıca ilerleyerek Gülen'i oradan uzaklaştırdı.

POLİS ÇAĞIRDILAR

AA ekibi bölgede çekim yaptığı esnada Gülen’in kaldığı evde bulunan kişiler polise haber verdi.

Polis, AA ekibi ile yaptığı görüşmenin ardından Gülen’in özel mülküne girilmemesini ve trafiğin akış halinde olduğu park yeri olmayan geçidin önünden geçen yol kenarında dikkatli olunmasını istedi ve bölgeden uzaklaştı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 1999’dan beri kaldığı Pensilvanya’nın Saylorsburg kasabasındaki "Chestnut Retreat Center" denilen malikanesinden kendi rızası dışında nisan ayında çıkarılarak başka bir adrese götürüldüğü iddiaları, örgüt içindeki bazı isimler tarafından sosyal mecralarda duyurulmuştu.

Gülen’in kişisel bakımından sorumlu Türkyolu ve 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden Mustafa Özcan'ın, Gülen’in muhtemel ölümü halinde örgütün finansal kaynaklarını kontrol etmek için onu örgüt merkezinden çıkararak bilinmeyen bir yere kapattıkları iddialar arasındaydı.

Elebaşı Gülen'in küçük kardeşi Mesih Gülen'in oğlu Ebuseleme, Gülen’in Saylorsburg’daki çiftlikten kendi rızası olmadan çıkarılarak takipçilerinin ulaşamayacağı bir yerde alıkonulduğunu X hesabından duyurmuş, tabanda çatlaklara ve tartışmalara sebebiyet vermişti.

Ebuseleme, Türkyolu'nun kamptaki güçlü pozisyonunu kişisel servetini daha da artırmak için kullandığını, bunun da örgütün birçok kesimi tarafından bilinen bir gerçek olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.