Futbolu bırakan Mesut Özil'den cami temizliği

Geçtiğimiz yıl futbolu bırakan Mesut Özil, İstanbul Üsküdar'da bir caminin halılarını süpürdü

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 14:01
Kaynak: İHA
Futbolu bırakan Mesut Özil'den cami temizliği

Futbolu bırakan Mesut Özil boş vakitlerini yardım ederek değerlendiriyor. Yardım çalışmaları kapsamında Özil İstanbul Üsküdar'da bulunan Şemsi Paşa Camii'sini temizledi.

Camiye namaz kılındıktan sonra elektrikli süpürge ile süpürge tuttu. Yardım sever futbolcunun temizlik yaptığı anlar sosyal medyada gündem oldu

Vatandaş takdir etti

Mesu Özil'in yapmış olduğuğu cami temziliği varandaş tarafından beğenildi. Konuyla ilgili caminin imamı açıklama yaptı.

Cami İmamı Ömer Faruk Güvenir yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mesut Özil Bey kardeşimiz, bizlerin camisine ilk defa gelen, ilk defa ziyaret eden bir kişi değil. Mesut Özil Bey kardeşimiz, bizim camimizin eşrafından, camimize namazlarını eda etmek için gelen, gerekli ziyaret için gelen bir kardeşimiz, bir cami cemaatimiz. Kendisi ve arkadaşları bizlerden camiyi temizleme talebinde bulundular. Bizler de bunu memnuniyetle karşıladık. Pazartesi günü akşam camimizi yatsı namazından sonra arkadaşlarıyla beraber temizlediler. Akabinde de halılarımızı temizlemek, yıkamak için bizlerden bir vakit isteyip ayrıldılar. Dün akşam da camimizin halılarını yıkadılar. Dünyada isim bulmuş bir kardeşimizin, bir Müslüman kardeşimizin camimizin hizmetkarlığını talep etmesi, Hak Teala tarafından dünya ve ahirette saadet ve selamete nail edileceği gibi gerek bizler gerek halkımız tarafından da memnuniyetle karşılanmıştır."

Cami temizliğinin önemi

Cami temizliği, özellikle kalabalık ve sürekli toplulukların bulunduğu yerlerde büyük bir önem taşır. Bu tür mekânlarda hijyen standartlarına dikkat edilmemesi, hastalıkların yayılma riskini artırabilir. Camilerin düzenli ve titiz bir şekilde temizlenmemesi, mikropların ve bakterilerin birikmesine neden olabilir, bu da sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.