GSM operatörlerine sert tepki: Yüzde 250’yi aşan fahiş fiyatlar

GSM operatör fiyatlarına tepki göstermek amacıyla vatandaşlar tarafından Change.org sitesinde imza kampanyası başlatıldı. Tepkilerin ardından açıklamalarda bulunan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Türkiye'de internet tarifelerinin sudan ucuz olduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 11:27
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
GSM operatörlerine sert tepki: Yüzde 250’yi aşan fahiş fiyatlar

Son dönemde artan GSM operatör fiyatları, birçok vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Özellikle kontrat yenileme dönemlerinde uygulanan yüksek zam oranları, milyonlarca aboneyi ekonomik zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. İletişim hizmetlerine erişimin temel bir hak olduğunu savunan kullanıcılar, operatörlerin fahiş fiyatlandırma politikalarına karşı tepki göstermek amacıyla Change.org sitesinde imza kampanyası başlattı. Bu duruma dikkat çekmek ve yetkilileri harekete geçirmek amacıyla başlatılan imza kampanyası, kısa sürede geniş bir kitleye ulaştı. Gelen tepkilerin ardından CNBC-e'de açıklamalarda bulunan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, Türkiye’de internet tarifelerinin Avrupa’ya kıyasla çok daha uygun olduğunu savunarak, “Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz” dedi.

İNSANLAR İLETİŞİM HAKLARINDAN MAHRUM KALMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA

GSM operatör uygulamalarının her geçen gün daha da kötüleştiğini vurgulayan imza kampanyasında, “Sıraladığımız sorunlar, hepimizin ortak derdi haline geldi: Milyonlarca GSM abonesi, güncellenen tarifeler ve keyfi uygulamalar nedeniyle mağdur durumda. Kontratı biten müşterilere yüzde 250’yi aşan fahiş fiyatlar dayatılıyor, internet kotaları hızla tükeniyor, daha uygun tarifeler bazı müşterilere sunulurken diğerleri zorla üst paketlere geçiriliyor. Üstelik, çalışanlarına yeterli zam yapılmayan GSM operatörleri hem müşterilerine hem de çalışanlarına adaletsiz davranıyor. Medya ise bu durumu haberleştirmekten kaçınıyor, vatandaşlar sesini duyuramıyor. Bu haksız uygulamalar düzeltilmezse, GSM hizmetleri daha da pahalı ve erişilmez hale gelecek. Kartelleşen operatörler arasında rekabet yok, bu da fiyatların yükselmesine, hizmet kalitesinin düşmesine neden oluyor. Vatandaşlar ise gittikçe artan bir mali yükle karşı karşıya. Çalışan hakları da hiçe sayılarak, iş güvencesi azalıyor. Bu düzen böyle devam ederse, insanlar iletişim haklarından mahrum kalma riskiyle karşı karşıya. Bu duruma acil müdahale edilmezse, GSM operatörlerinin keyfi fiyatlandırmaları ve zorunlu paket dayatmaları daha da artacak. Devletin ilgili kurumları harekete geçmediği sürece, bu kartel düzeni devam edecek ve milyonlarca insan daha büyük ekonomik sıkıntılarla karşılaşacak. Artık bu haksızlıkların önüne geçmek için bir şeyler yapma zamanı! Bu yüzden şimdi birlikte harekete geçmeli ve sesimizi duyurmalıyız. Bu yaşananlar karşısında artık sessiz kalamayız! Devletin ilgili kurumlarını görevlerini yapmaya, bu haksız uygulamaları durdurmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

TELEKOM CEO'SU ÖNAL: TÜRKİYE'DE İNTERNET TARİFELERİ SUDAN UCUZ

Başlatılan bu kampanyanın ve tepkilerin ardından CNBC-e'de açıklamalarda bulunan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, “Vatandaşlarımız markete her gittiğinde küçük küçük zamlarla karşılaştılar. Ancak bizim sektörümüzde yıllık taahhütler var. Sosyal medyaya yansıyan şekliyle yüzde 200'ü, 300'ü bulan zamlar doğru değil. Ancak yıllık taahhütler kapsamında enflasyon hesabı ile elbette yenileme dönemlerinde tüketiciler zamlarla karşılaşıyor. Biz burada da tüketicileri mağdur etmemeye çalışıyoruz. Fiyatlar Avrupa'nın çok altında. Hatta Irak'ta bile çok daha pahalı tarifeler. Bugün Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ayda 5-8 damacana su tükettiğini düşünürsek ve bir alegori yaparsak Türkiye'de internet tarifeleri sudan ucuz demek yanlış olmaz” diye aktardı.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.