Hakimler ve Savcılar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından alınan kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Alınan kararlar içerisinde, hakim ve savcıların görevde yükselmelerine yönelik kararlar da yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 09:04
Kaynak: AA
Hakimler ve Savcılar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Alınan HSK kararlarında, birinci dereceye yükselen, 31 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulacak adli yargı hakim Cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isimlerinden oluşan listeler yer aldı.

Listede 41 hakim, 17 savcı ve 11 idari yargı hakiminin ismi yer alırken, Ağustos 2024 döneminde birinci dereceye yükselme incelemesine girecek olanlar listeye dahil edilmedi.

Birinci dereceye yükselen ve süreleri bittiği halde listede isimleri yer almayanlar 30 gün içinde HSK'ye yazılı başvuruda bulunarak durumlarının incelenmesini talep edebilecek.

HSK'nın aldığı bir başka kararda ise 2 yıllık yükselme sürelerini aldıkları aylıkta Ağustos 2024 dönemi sonuna kadar bitiren adli yargı hakim, Cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin adlarının bulunduğu listeler yer alıyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.