Hamile kadını sokak ortasında öldüresiye dövmüştü: Hakkında 6 buçuk yıl hapis talep edildi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşanan olayda, birlikte yaşadığı 5,5 aylık hamile kadını sokak ortasında sopayla döven ve 18 suç kaydı olduğu ortaya çıkan zanlı için 6,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 13:51
Kaynak: İHA
Hamile kadını sokak ortasında öldüresiye dövmüştü: Hakkında 6 buçuk yıl hapis talep edildi

Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşanan olayda, birlikte yaşadıkları öğrenilen Yılmaz Akman (37) ve Sude Naz A.’nın (19) sokakta tartışmaya başlaması üzerine Sude Naz A, Yılmaz Akman’dan kaçmaya çalıştığı sırada Akman tarafından çay ocağı önünde yakalanarak şiddete maruz kaldı. Yılmaz Akman, elindeki sopayla defalarca kez hamile olduğu bilinen Sude Naz A.'ya vurdu. Olayın üzerine çevredeki vatandaşlar tarafından linç edilmek istenen Yılmaz Akman olay yerine gelen ekiplerce gözaltına alındı.

Mahkemeye sevk edilmesi üzerine 18 suç kaydı olduğu ortaya çıkan Yılmaz Akman, tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmayı tamamladı ve Yılmaz Akman hakkında iddianame hazırladı. Yılmaz Akman hakkında hazırlanan iddianamede, "Beden ve ruh sağlığı açısından kendini savunamayacak durumdaki kadını silahla kasten yaralamak" ve "Alenen hakaret" suçlarından 6.5 yıla kadar hapsi istendiği ifade edildi. Olay sırasında 5,5 haftalık hamile olduğunu ifade eden Sude Naz A. Savcılığa verdiği ifadesinde, Yılmaz Akman’ın kendisine sopa ile vurduğunu, yere düşüp yardım istemesine rağmen çevredeki insanların müdahalede bulunmadığını açıkladı.

manisa

18 FARKLI SUÇ KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Sude Naz A. yaşadıklarıyla ilgili olarak, "Hamileyim, yardım edin" diye bağırmasına rağmen kimsenin yardım etmediğini, Akman’ın sürekli olarak kendisine şiddet uyguladığını ve bu olayın sonrasında düşük tehlikesi yaşadığını açıkladı. Sude Naz A., olayın ardından Akman’ın en ağır cezayı almasını istediğini ve hapisten çıkmamasını talep ettiğini ifade etti.

Yılmaz Akman ise verdiği ifadede alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında olduğunu açıklayarak, Sude Naz A.’yı sopayla darp ettiğini kabul etti. Akman’ın öncesinde de 18 farklı suç kaydı olduğu ve haftada üç gün adli kontrol için imza verdiği ortaya çıktı.

manisa

Olay, basına yansıması ve sosyal medyada geniş yankı uyandırması sonucu kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Yılmaz Akman’ın yargılanacağı davanın ilk duruşma tarihinin 15 gün içerisinde belli olacağı aktarılırken, mağdur Sude Naz A.’nın durumu yakından takip ediliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.