Hatay'da domateste hasat sürüyor

Hatay'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde devam ederken, domates hasadı sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:41
Kaynak: İHA
Hatay'da domateste hasat sürüyor

Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Kışlak Mahallesi'nde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına rağmen, sadece dikim sırasında su verilen domateslerin hasadı sürüyor. Bu yıl yaz mevsimi sona ererken, diğer bölgelerde domates hasadı tamamlanmışken, Kışlak Mahallesi’nde bu süreç bir ay daha devam edecek.

Mahalle muhtarı Yusuf Çetin, 5 dönümlük alana ektiği domatesleri ailesiyle birlikte hasat ederken, bölgedeki hasat veriminin oldukça yüksek olduğunu vurguladı. Çetin, "Kızılgöl bölgesinde sadece fidanları dikince su veriyoruz ve sonrasında su verilmez. Gece oluşan çiğle sulanıyorlar. Bu da Rabbimizin bize bir hediyesidir," dedi.

Ayrıca, Çetin, ürettikleri domateslerin tamamen doğal olarak, hiçbir ilaç kullanılmadan yetiştirildiğini belirtti ve "Türkiye ve Hatay'ın diğer bölgelerinde domates hasadı kalmadı, ama bizim bölgede 1 ay daha hasat devam edecek," diye ekledi.

Domateslerin en önemli özelliğinin susuz yetişmesi olduğunu dile getiren Çetin, "Buradaki hasadımız her zaman olduğu gibi verimli ve güzel oluyor. Domateslerin su ihtiyacını geceleri oluşan çiğle karşılıyoruz. Bu yöntemle domatesler büyüklüğe ulaşıyor," ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.