Hedef gösterilen teğmenlerin bölük komutanı istifa etti

Kara Harp Okulu mezuniyeti töreninde, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attıkları için hedef gösterilen teğmenlerin bölük komutanının istifa ettiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 14:18
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hedef gösterilen teğmenlerin bölük komutanı istifa etti

Hürriyet yazarı Nedim Şener, kaleme almış olduğu köşe yazısında bir süredir hedef gösterilen teğmenlerin bölük komutanının istifa ettiğini açıkladı.

Kara Harp Okulu mezuniyeti töreni sırasında teğmenler, kılıçlarını çatarak laik ve bağımsız Türkiye için yemin etmişti. 1990 yılından beri gerçekleştirilen geleneksel yemin töreni sebebiyle teğmenler hedef gösterilmişti. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ifadelerini kullanan teğmenlere FETÖ'cü ve darbeci imaları yapılmıştı. Hürriyet yazarı Nedim Şener’in ifadelerine göre, o teğmenlerin bölük komutanı istifa etti.

“ZATEN İSTİFA EDECEKTİM”

Nedim Şener, Hürriyet Gazetesi’nde yer alan köşesinde teğmenlerin bölük komutanlarının istifa ettiğini şu şekilde açıkladı:

“Nitekim teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M., Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etmiş. İstifasını çevresine “Zaten istifa edecektim” diye gerekçelendirse de tartışmanın ortasına atılan teğmenlerin Bölük Komutanı’nın istifası bana ilginç geldi."

BUNLARI TEMİZLEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hedef alınan teğmenlere ilişkin olarak, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi, bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir 50 kişi olabilir, kim olursa olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.