Hizbullah açıkladı! Cemaleddin Cevad öldürüldü. Cemaleddin Cevad kimdir?

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah terör örgütünün Radwan kuvvetine mensup bir komutan olan Ali Cemaleddin Cevad'ı öldürdü. Peki, Cemaleddin Cevad kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 00:44
Kaynak: İHA
Hizbullah açıkladı! Cemaleddin Cevad öldürüldü. Cemaleddin Cevad kimdir?

IDF, bu akşam erken saatlerde Hava Kuvvetlerine ait bir uçak, Aba bölgesine hava saldırısı düzenleyerek Hizbullah'ın Radwan birliğinin komutanı olan terörist Ali Cemaleddin Cevad'ı öldürdü. Peki, Cemaleddin Cevad kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Cemaleddin Cevad kimdir?

İsrail ordu sözcüsü, Hizbullah'ın Lübnan'dan İsrail'e füzeleri yönlendiren Radwan birliğinin lideri Ali Cemaleddin Cevad'ı etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin resmi hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail Hava Kuvvetleri (IAF), bu sabah erken saatlerde güney Lübnan'ın Ebba bölgesinde Hizbullah'ın terörist komutanı Ali Cemaleddin Cevad'ı hedef alarak bir operasyon düzenledi. Cevad'ın etkisiz hale getirilmesi, Hizbullah'ın güney Lübnan'dan kuzey İsrail'e yönelik terörist faaliyetleri teşvik etme ve gerçekleştirme yeteneğini ciddi şekilde zayıflatmıştır."

Hizbullah ise İsrail'in Ali Cemaleddin Cevad'a yönelik düzenlediği saldırının ardından bir açıklama yaptı. Hizbullah kaynakları, Cevad'ın ölümünü destekleyen bir fotoğraf paylaşarak durumu doğruladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.