Hulusi Akar'dan Özgür Özel'e tazminat davası!

Hulusi Akar, Özgür Özel'e "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2024 16:18
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hulusi Akar'dan  Özgür Özel'e tazminat davası!

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç tarafından Ankara nöbetçi asliye hukuk mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Akar'ın bir program sırasında eğitim ve öğretimle ilgili düşüncelerini paylaştığı ve konuşmasının bazı kesimlerce amacından saptırıldığı ifade edildi.

Dilekçede, Özgür Özel'in 11 Eylül'de Akar'ın konuşmasına yönelik yaptığı açıklamaların hakaret unsuru taşıdığı ve eleştiri sınırlarını aştığı belirtilerek, Özel'in ifadelerinin ağır hakaret ve iftira niteliğinde olduğu vurgulandı. Bu gerekçelerle Özel'in, Hulusi Akar'a 100 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verilmesi talep edildi.

Ne olmuştu?

Özgür Özel şöyle konuştu: 

“Hulusi Akar’a da bakınca… Kazı kazan var ya, kazı kazan. Biz Hulusi Akar’ı kazı kazan gibi kazıdık. Altından bir siyasal İslamcı çıktı, başka bir şey çıkmadı.

Hulusi Akar taaa ilk göreve geldiği, ilk mezun olduğu günlerden son güne kadar bir siyasal İslamcıdır.

Arkadaşlarının deyimi ile ‘Su akar, Hulusi Akar’. Ve en sonunda darbe başarılı olsa başa geçecek kişi, başarısız olunca yine bir göreve geldi.

Bu da Türkiye’nin talihsizliğidir. Onun için söyleyecek bir başka sözüm yok benim. Ben ona diyeceklerimi yüzüne Meclis Genel Kurulu’nda söyledim zaten.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.