İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığını için ne yanıt verdi!

Ekrem İmamoğlu Sancaktepe'de Kent Lokantası açılışında 'ahmak davası' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 15:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığını için ne yanıt verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Sancaktepe'de Kent Lokantası açılışında  gazetecilerin sorularına yanıtladı.

İmamoğlu, "Son günlerde gelişen, tartışılan ve olmaması gereken bir dava… Tam bir sefillik diyorum ben buna. Burada bunu konuşmak bile kötü hissettiriyor. Elbette bu siyasi bir konu ve partimizi ilgilendiren bir konu. Genel Başkanımız bunun parti düzeyinde konuşulmasını uygun gördü. Benim Emirgan’da başka görüşmelerim vardı, çıkarken onlara da selam verdim, ‘Kolay gelsin’ dedim. Detaylarını Genel Başkanımız paylaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın "Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir" paylaşımı hakkında da görüşleri sorulan İmamoğlu, "Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir"  ifadelerini kullandı.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimleri sürecinde bazı YSK üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 yıl siyasi yasak cezası vermiş, karar istinaf mahkemesine taşınmıştı. 

Metiner'den manidar paylaşım

 Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner İmamoğlu için konuşulan siyasi yasağın bir dönem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a getirildiğini hatırlattı ve sosyal medyada şu ifadeleri kullandı:

"Yargı marifetiyle siyasetin dizaynı ne kadar yanlış ise siyasetçinin önünün kesilmeye çalışılması da kabul edilebilir değildir.

Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız. Olanlar kaybederler, biline!"

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.