İmamoğlu'ndan iktidar çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin tüzük kurultayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 20:32
Kaynak: HABER MERKEZİ / İHA
İmamoğlu'ndan iktidar çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin tüzük kurultayında açıklamalarda bulundu. 

 İmamoğlu, değişimin adresi olarak CHP'yi göstererek, “Bugün dünden daha demokratik daha katılımcı özgürlükçü bir partiye uyandık. Bugün artık iktidar olmaya çok daha yakınız.” derken, “Bir kez daha partimizin iktidarı ne kadar hak ettiğini gösteren çok demokratik, çok seviyeli çok değerli bir kurultay yaşadık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Geleceğe bakın

İmamoğlu, yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü belirterek, “İstirham ediyorum Cumhuriyet Halk Partililer sadece geleceğe bakın. Sadece gelecek için ne yapacağınızı düşünün ve o adımları atın. Çünkü maalesef ülkemiz büyük sorunlarla karşı karşıya, çok ama çok büyük sorunlarla. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına köklü kurumları zayıflamış bir devletle, çökmüş bir adalet ve eğitim sistemiyle, demokratik dünyadan uzaklaşmış ülke ile, yarısı yoksulluk sınırının altına mahkum edilmiş bir nüfus ile girdik. Bu büyük ülkede kimse yaşadığı hayattan memnun değil. Bu benim içimi yakıyor” açıklamasında bulundu.

Demokrasi, ekonomi ve geleceğin tehdit altında olduğunu belirten İmamoğlu şöyle konuştu;

“Bu gidişatı kanıksayamayız. Bu kahredici tabloyu değiştirecek gücü hepimiz biliyoruz. O güç, sizlersiniz, bizleriz ve kurulduğu günden bu yana medeniyetin, kalkınmanın ve bereketin timsali olmuş CHP'lilerdir, sizlersiniz. Onun için güçlü bir biçimde geleceğe bakmalısınız. Tam 101 yıl önce mazlumlara ilham kaynağı olduğu gibi bugün de hep birlikte takip eden değil, yol açan ve yol gösteren olmalıyız. Yine, bütün başta yakın coğrafyaya ve dünyaya ilham kaynağı olmalıyız”

CHP’li belediyeli başarısının iktidar yolunda en büyük kaldıraç olduğunu vurgulayan İmamoğlu; “Belediyelerimizin başarısı iktidar yolunda bizler için çok büyük bir kaldıraç. Allah korusun başarısızlığı ise ülkemizin geleceğine dolanacak taş olacak. Onun için sorumluluğum çok büyük” diye konuştu.

Güçlğ bir Türkiye tahayyülüne ihtiyaö olduğunu belirten İmamoğlu; İktidara geldiğimizde daha iyi bir süreçle karşılaşacağınıza olan inançlarınızı yükseltin. Bunun için de yeni, pırıl pırıl, güçlü bir Türkiye tahayyülüne ihtiyacımız var. Tam da onu üretme vakti gelmiştir. Tam da onun için buradayız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ / İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.