Instagram'a yaş sınırı geliyor!

Instagram'da 18 yaşından küçük kullanıcılar için daha sıkı gizlilik ayarlarının olduğu ve ebeveyn kontrolüne de olanak tanıyan bir hesap uygulamasına geçilecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 11:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Instagram'a yaş sınırı geliyor!

Instagram'da artık 18 yaş altı kullanıcıların güvenliğini sağlamak için özel olarak tasarlanmış "genç hesapları" aktif olacak. Buna göre; 18 yaş altı kullanıcılar için yeni kısıtlamalar gelirken, reşit olmayan kullanıcıların erişimi ve etkileşimleri sınırlandırıldı.

Sosyal medya kullanımında yaş sınırlaması olmaması uzun zamandır tartışmalara neden oluyordu. Instagram, yaş sınırlaması için ilk adımı attı. Buna göre; 18 yaş altı kullanıcılar için yeni kısıtlamalar gelirken, reşit olmayan kullanıcıların erişimi ve etkileşimleri sınırlandırıldı.

Meta'nın web sitesinde yer alan açıklamaya göre yeni hesaplar Avrupa Birliği'nde 2024'ün sonuna doğru, Türkiye ve diğer ülkelerde ise yeni yıldan itibaren yürürlüğe girecek.

Açıklamaya göre 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak "genç hesabına" dönüştürülecek. 16 yaş altı kullanıcıların bu kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamaları gerekecek.

Yeni İnstagramın kuralları

Instagram 18 yaş altı kullanıcıların hesaplarını otomatik olarak "genç hesaba" dönüştürücek,

 16 yaş altı kullanıcıların bu kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlamaları gerekecek.

 Genç hesap kullanıcılarının hesapları otomatik gizli olacak. Yalnızca kullanıcıların kabul ettiği takipçiler ile etkileşime geçebilecek ve yalnızca takipleştikleri kişilerle mesajlaşabilecekler.

Keşfet ve reels içerikleri de filtrelenecek. Şiddet içerikleri, kozmetik reklamları, hassas içerikler bu gruba gösterilmeyecek.

Türkiye’de Instagram erişime kapatılmıştı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos 2024 tarihinde popüler sosyal medya platformu Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirmişti. 8 gün sonra Bakanlık ile Instagram arasında  yapılan anlaşma çerçevesinde yeniden erişime açılmıştı.

Bakanlık  özellikle terör propagandaları ve katolog suçları konusunda İnstagram ile anlaşıldığını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.