Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 24 terör hedefi imha edildi

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünce kullanılan mağara, sığınak ve depolardan oluşan 24 hedef hava harekatıyla imha edildi

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 23:29
Kaynak: AA
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 24 terör hedefi imha edildi

Irak’ın kuzeyine yapılan hava harekatı hakkında açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bölücü terör tarafından kullanılan 24 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Bakanlık açıklamasında operasyonun Irak kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığı vurgulanarak Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda, Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekatı düzenlendiği belirtildi.

Terör örgütü tarafından kullanıldığı ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin olduğu tespit edilen mağara, sığınak ve depolardan oluşan 24 hedefin imha edildiği aktarılırken harekatta, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

"Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekat sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.