İsias Otel davası ertelendi

Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel'le ilgili davanın 4'üncü duruşması sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 15:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
İsias Otel davası ertelendi

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, KKTC'li sporcuların ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı Grand İsias Otel davası sürüyor. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 3´ü tutuklu 11 kişinin yargılandığı davanın 4´üncü duruşmasına tutuklu sanıklar otel sahibi Ahmet Bozkurt, otelin yönetim kurulu üyesi olan oğlu Mehmet Fatih Bozkurt ve mimar Erdem Yıldız, SEGBİS üzerinden katıldı.

Sanık Ahmet Bozkurt, 21 aydır tutuklu ve mağdur olduklarını belirtti


Cumhuriyet Savcısı, bilirkişi raporu gelmediği için raporun beklenmesini, tutuklu sanıkların devamı, adli kontrollü sanıkların adli kontrol halinin devamını talep etti.
Müşteki avukatları, soruşturma izni verilen belediye görevlileri ile ilgili dosyanın bu dosya ile birleştirilmesini talep etti.
Sanık Ahmet Bozkurt, 21 aydır tutuklu ve mağdur olduklarını belirterek, “21 Aydır ben ve oğlum tutukluyuz. Depremden çıktık. Geniş ailemden 300 can kaybı var. Deprem bizde travmalara neden oldu. İşlerimizi ve canlarımızı kaybettik. Üzüntümüz sonsuz. Bu üzüntüyü telafi etmek mümkün değil. Otelin statik ve teknik bilgilerini bilemem. Ben arsa sahibiyim. Malzemelerin en iyisini aldım ve teslim ettim. Dolayısıyla ben teknik konuları bilemem. Bana yönelik yapılan suçlamaları reddediyorum. Ailem dağıldı, 21 aydır tutukluyum tahliyemi istiyorum. Bu olayda suçumuz ve eksikliğimiz yok. Ben mağdurum, sağlığım gitti zor durumdayım. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Tutuklu sanık Mehmet Fatih Bozkurt, suçlamaları ve iddiaları kati suretle kabul etmediğini belirterek tahliyesini talep etti.
Tutuklu sanık Erdem Yıldız, kendi imzası bulunmayan evraklarda isminin geçmesine karşı çıkarak tutuklu olmasına itiraz etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.