İstanbul’da toprak kayması

İstanbul Küçükçekmece’de yağan yağmurun etkisiyle meydana gelen toprak kayması sonucu sarsılan bir bina tedbir amaçlı boşaltıldı

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2024 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2024 09:17
Kaynak: İHA
İstanbul’da toprak kayması

Olay, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Tevfik Bey Mahallesi'nde, Bülent Sokak’ta saat 23.15 sıralarında gerçekleşti.

Yağmurun ardından, bir inşaat alanına doğru kayan toprak, site içerisindeki bir binanın bahçe duvarını yıkarak sarsıntıya yol açtı. Sarsıntıyı hisseden bina sakinleri, güvenlik nedeniyle binalarını boşaltmak zorunda kaldı.

Bina tahliye edildi

Olayın bildirilmesi üzerine polis, zabıta ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Tahliye edilen vatandaşlar, akrabalarının yanına ya da belediye tarafından tahsis edilen yerlere yönlendirildi.

Olayla ilgili görüşlerini paylaşan bina sakini Recep Acar, “Evimizdeydik, yağmur yağdı ve büyük bir gürültüyle sarsıldık. Dışarı çıktığımızda istinat duvarının yarım çekilmiş olduğunu gördük. Herkes mağdur, bunun arkasında duracağız” dedi.

Polis ekipleri, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatırken, vatandaşların güvenliği için gerekli tedbirlerin alınacağı bildirildi.

Toprak kayması nedir?

Heyelan veya toprak kayması, zeminin kaya veya yapay dolgu malzemesinden oluşan bir yamacın, yerçekimi, eğim, su ve benzeri kuvvetlerin etkisiyle aşağıya ve dışarıya doğru hareket etmesidir.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.