İstihdam için İş'te Konak

Konak Belediyesi'nin istihdam sağlayacak uygulaması İş'te Konak Personel İstihdam Ofisi bugün açıldı. Ofis hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu daha umutlu ve mutlu gençlik için bu ofisi açtıkları belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 11:14
Kaynak: BERKAY ERDEN
İstihdam için İş'te Konak

Muhabir-Berkay Erden / Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun seçim vaadi olan İş'te Konak Personel İstihdam Ofisi bugün Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde Konak Belediye Başkanı Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP’nin il ve ilçe yönetim kadroları ile iş dünyasından isimlerin katıldığı bir töreni ile açıldı.  İş arayan vatandaşları ve eleman arayan firmaları bir araya getirmeyi amaçlayan ofis, istihdama katkı sağlamayı planlıyor. İş'te Konak'ın açılış töreninde konuşan Başkan Mutlu işsizliğin ülke için ve Konak için önemli bir sorun olduğunu belirttiği konuşmasında gençliğe umut olmak istediklerini belirtti. Mutlu, “Seçim zamanı dolaştığımızda alanda en çok karşılaştığımız sorun işsizlikti. Genç bir nüfusumuz var ve bu nüfus iş bulamıyor. Bir istihdam yeri olarak belediyeler görülüyor ama belediyelerin de bir istihdam alanı olmadığı ve daha fazla kişiye istihdam sağlamayacağı çok açık. Biz de düşündük nasıl bir çözüm bulabiliriz. Ziyaret ettiğimiz sanayiciler, iş adamları, esnaflar dedi ki “biz aslında yetişmiş istediğimiz gibi ara eleman bulamıyoruz bunun için birlikte ne yapabiliriz” O yüzden bu ofisi açmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

Sadece CV toplanmayacak eğitim de verilecek

Konuşmasında personel arayan firmaların da nitelikli personel bulmakta zorlandığını aktaran Başkan Mutlu, “Sektörlerin talep ettiği nitelikli personelle iş arayanları buluşturacağız. Bu sadece bir özgeçmiş eşleşmesiyle olmayacak aynı zamanda iş arayanların daha nitelikli hale gelmesi için kurslar düzenleyeceğiz ve ne mutlu ki bu kursları iş insanları dernekleriyle birlikte yapacağız. Daha nitelikli daha kalifiye olmuş iş arayanlar ile sektörü buluşturup, Konak’ta işsizliğe bir nevi çözüm olabileceğimiz ve daha mutlu daha umutlu bir gençlik için çalışmalarımızı sürdüreceğimiz bir mekan açılışı için bugün buradayız. Bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum iyi ki geldiniz. Bundan sonrada bizden desteğinizi esirgememenizi rica edeceğim çünkü işsizlik sadece Konak’ın değil bütün ülkenin sorunu ama küçükte olsa bir iyileştirme herkese iyi gelecektir” şeklinde konuşmasını noktaladı.

Başkan Mutlu’nun konuşmasından sonra ofisin hizmet vereceği Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin altıncı katına çıkan protokol burada kurdele kesim töreni gerçekleştirdi.

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.