İUP maaşları ne zaman yatacak? İŞKUR İUP maaş ödeme tarihi

İŞKUR İşgücü Uyum Programı’na (İUP) dahil olan vatandaşlar, maaş günü tarihlerini araştırıyor. İŞKUR İUP maaşları ne zaman yatacak? İŞKUR İşgücü Uyum Programı maaş ödeme tarihi…

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 11:18
Kaynak: HABER MERKEZİ
İUP maaşları ne zaman yatacak? İŞKUR İUP maaş ödeme tarihi

Engelli, genç, kadın, eski hükümlü ve uzun süredir işsiz olan vatandaşlara istihdam sağlamak amacıyla hayata geçirilen İŞKUR İşgücü Uyum Programı’na dahil olan vatandaşlar, ilk maaş ödemelerinin yatacağı günü bekliyor. İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında yatırılacak olan maaşların tarihlerine yönelik araştırmalar sürüyor. İŞKUR İUP maaşları ne zaman yatacak? İŞKUR İUP maaş ödeme tarihi…

İŞKUR İUP MAAŞ TARİHİ

İşsizlikle mücadele noktasında hayata geçirilen bir uygulama olan İşgücü Uyum Programı, gerek işverene gerek işsiz kişilere destek oluyor ve istihdam yaratılmasına olanak sağlıyor. İŞKUR İUP kapsamında yer alan kişiler, gözü maaş ödemelerine çevirdi. Buna göre, İŞKUR İUP maaş tarihlerine yönelik bir açıklama bekleniyor.

İşgücü Uyum Programı (İUP) dahilinde çalışan kişilerin maaşları henüz yatırılmadı. İUP maaş ödeme tarihlerine yönelik henüz resmi bir açıklama gelmemiş olup, maaşların yakın zamanda hesaplara yatırılması bekleniyor.

İŞKUR İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI NEDİR?

İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP), işsiz bireylerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedefleyen bir program olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hayata geçirilen bu program, işsizlerin mesleki becerilerini geliştirmek, işgücü piyasasına adaptasyonlarını sağlamak ve iş bulma süreçlerini hızlandırmak amacıyla düzenlenir.

işkur

İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI’NIN AMACI

İşsiz bireylerin mesleki eğitim ve becerilerini geliştirmek.

İşgücü piyasasındaki taleplere uygun nitelikli iş gücü yetiştirmek

Uzun süreli işsiz kalan bireylerin yeniden iş gücüne katılmalarını sağlamak

Katılımcıların belirli bir iş yerinde çalışarak deneyim kazanmalarına imkan tanıyarak, iş hayatına adapte olmalarını sağlamak, İŞKUR İUP’un amaçları arasında yer alır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.