İYİ Partili Kırkpınar’dan Özlale açıklaması: Kan kaybetmedik

Gündeme dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, İYİ Parti’deki istifalar hakkında “İYİ Parti kan kaybetmedi” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 12:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Partili Kırkpınar’dan Özlale açıklaması: Kan kaybetmedik

SEMİ TEKTAŞ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Av. Ülkü Doğan, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar ile beraber gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Doğan Körfez’deki koku ve balık ölümleri üzerinden CHP ve AK Partiyi eleştirirken İYİ Partili Kırkpınar ise yaptığı açıklamada, “Şehir hayatı veya kırsalda nerede yaşarsa yaşasın vatandaşlarımız hizmet bekliyor. Bayraklı ilçesine ölü balıkların vurması ve kötü koku sorunun ortaya çıkmasıyla İzmirli bir kâbus ile uyanıyor” dedi.

“HERKES İŞLEDİĞİ SUÇUN CEZASINI ÇEKMELİ”

Sözlerine İstanbul'da Polis Memuru Şeyda Yılmaz'a rahmet dileyerek başlayan İl Başkanı Doğan, "Henüz hayatının baharında genç bir polis memurumuz görev başında şehit edilmişti. Bir suç makinesi tarafından. Bu olay bizlere bir konunun üzerinde durulması gerektiğini hatırlattı. Henüz 19 yaşında olan suç makinası, 26 ayrı suçu olan bir sabıkalı nasıl elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Ne yazık ki Türkiye, 'yatarı yok' diyerek suç işleyen, suçluların ödüllendirildiği ve vergisini günü güne ödeyen vatandaşın cezalandırıldığı ülke oldu. Bunun sebebi 22 yıllık AKP iktidarıdır. Bir vatandaş olarak İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'ya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Torba yasaları çıkarmaktan vazgeçin. Eğer bir daha böyle acılar yaşamak istemiyorsak gereğini yapmalısınız. Herkes işlediği suçun cezasını ödemelidir. Hiçbir şey yapanın yanına kar kalmamalı. Yargı tecelli etmelidir" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ÇAĞRI

 Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın vatandaşlarını geri çağırarak genel af ilan etmesinin tarihi bir fırsat olduğunu dile getiren Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "AK Parti hükümetinin geri göndermek gibi bir niyeti yok. Suriyelerin okuduğu okulların temizlenmesi için ihaleye çıktılar. Oysa bizim çocuklarımızın okuduğu okullarda temizlik masrafları velilere yıkılıyor. Suriyeliler ücretsiz tedavi olurken, bizim vatandaşımız icralık oluyor. Tarihi bir fırsat kapımızda hazır Esad vatandaşını çağırıyorken, bizim de adeta kaosa dönen bu zorunlu misafirliği sonlandırmak gibi bir fırsatımız var. Erdoğan'a sesleniyorum bu soruna artık son verin. Bunca yıldır baktığımız Suriyelileri evlerine geri gönderin" dedi.

YUNANİSTAN’A TEPKİ

Yunanistan'ın milli sınırları ihlal ettiğini dile getiren Doğan, "Komşumuz Yunanistan'ın rahat durmadığını öğrendik. Yunan botları kıyılarımızı, sahillerimizi taciz ediyor. Datça sahiline gelen Yunan botu bunun örneğidir. İzmir'den AK Parti hükümetine sesleniyorum. Bu konuda en yüksek perdeden cevap vermeli. Kıyı egemenliğimiz milli egemenliğimizin bir parçasıdır" ifadelerine yer verdi.

KÖRFEZ ELEŞTİRİSİ

Doğan, “Körfez'deki kirlilik yerel gündemimiz. Bu kokunun nedeni belli. Körfez tamamen ölme tehlikesi yaşarken muhataplar suçu birbirine atıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bizim sorumluluğumuz değil diyerek İZSU'ya ceza kesiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise, ' bu sorunun altından kalkamayız' diyerek topu üzerinden atmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da konuya dahil oluyor. İzmit Körfez’ini temizlemiş olmakla övünüyor. İzmir Gavur toprağı mı ki hükümet ceza keseceğine çözümü ortaya koymuyor. Size oy vermediği için İzmirliyi cezalandırmaya devam edecek misiniz? İzmir Büyükşehir Belediyesi ne zaman siyasi rant devşirmeden gerçekten yükümlülüğü olan işleri yapacak? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem belediye başkanı Tunç Soyer gibi biz de soruyoruz İzmir Körfezi 6 ayda nasıl bu hale geldi? Artık hiçbir İzmirli bahane duymak istemiyor, çözüm   geçilmeli aksi halde İzmir Körfezi’ni ve yaşayan canlılarını kaybedeceğiz Yanan ormanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla ormanlık alandan çıkarttı. Biz bu konunun takipçisiyiz kimse İzmir’in ormanlarını birilerine peşkeş çekemez. Oraları yeniden ormanlık alan ilan edilmelidir, biz bu konunun da takipçisi olacağız” dedi.

“BAKANLARIN KİFAYETSİZLİĞİ DEVAM EDİYOR”

Bayraklı Şehir Hastanesi üzerinden iktidarı eleştiren İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, “İktidarın 22 yıllık geçmişinde olmazsa olmazımız dediği Şehir Hastaneleri projesi var. 19 ilde 24 şehir hastanesi var. Bunun 4 tanesi İstanbul’da, 1 tanesi de İzmir’de. Buradan Sağlık Bakanı’na sesleniyor ve soruyorum: Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte İzmir’deki hastalar burada yönlendiriliyor. Bununla birlikte diğer hastanelerin fonksiyonu azalırken personel sorunu yaşanan şehir hastanesinde yığılma oluyor. Bu sorunun çözümü için ne yapıyorsunuz? MR için bugün hastaneye gitseniz, elinize tutuşturulan pusulada en az 6 ay sonraya gün veriliyor. Bunlar İzmir’imizde yaşandığı gibi şehir hastanesi olan tüm illerde yaşanıyor. Eğitim araştırma hastanelerinde olmayan yapılamayan hangi işlemler şehir hastanelerinde yapılıyor? Deprem dayanıksız olduğu tespit edilen hastane sayısı kaç ve hangileridir? Şu ana kadar hangileri yenilendi? Ben bir vekil olarak yaklaşık 8 ay önce sordum. Tek adam rejiminin getirdiği bir heyet var, geldikleri gündem 2018 yılına kadar iyi kötü hizmet verildi. Ama 2018 yılında ekonominin başına getirdiği damadın ve sonrasında MB ve Hazine Bakanları’nın getirdiği süreç devam ediyor. Sorunu düzeltsin diye getirdikleri bakanların kifayetsizliği devam ediyor.

Birlik Sağlık-Sen'in yaptığı açıklamaya göre İzmir'de depreme dayanıksız 12 hastane var. Acil servisin büyük bir kısmı kapatılan Dokuz Eylül Üniversitesi var. Acil servis hekimlerinin istifa ettiği bir hastane olarak anılmaya başlandı. Mobbing hekimlerin bu hastanede kalmamalarına sebep olmuştur. Hastane ve acil servis bölgenin can damarıydı. İzmir'de depreme dayanıksız bu kadar hastane varken acil servisin neredeyse tamamı tadilata alınıyor. Acil serivisin tamamen kapatıldığı görülmüş değildir. ASM'lerde de durum içler acısı. Aile Hekimi hizmetine devletin standart getirmesi gerekiyor. Bulunan yerleri kiralamak ve tadilatını yapmak devletin görevidir. Hükümetin üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.

“CHP’İNDE AK PARTİ’NİNDE SONU HÜSRAN”

Kırkpınar, “Şehir hayatı veya kırsalda nerede yaşarsa yaşasın vatandaşlarımız hizmet bekliyor. Bayraklı ilçesine ölü balıkların vurması ve kötü koku sorunun ortaya çıkmasıyla İzmirli bir kâbus ile uyanıyor. 30 yıldır sosyal demokrat belediyeciliğin olduğu bu koku sorunu çözülmeye çalışıldı ancak yapılan şeyler yetersiz kaldı. Pasaport İskelesi önünde denizin rengi kahverengine döndü. Karşıyaka'dan Bayraklı'ya, Konak'a kadar her tarafta koku ve kirlilik mevcut. Bu kokunun sadece yerel yönetimlere devredilmesi kadar yanlış bir şey yok. Kendilerine ait belediyelerde benzeri hadiselerde başarı hikayesi yaptıklarını anlatan iktidar neden İzmir'e şaşı bakıyor. Sahile çıktığımızda hissettiğimiz koku yalnızca iktidara oy verenlerin değil, iktidara oy verenlerin değil tüm İzmirlilerin sorunudur. İzmir'de yaşayanların kabahati ne? Biz bunu hak ediyor muyuz? İzmir'de Körfez bu haldeyse Türkiye'nin tamamına talip olacağız diyen ana muhalefetin de bu sorunu ortak akıl ile çözmesi gerekiyor. Üniversitelerle, çevreci bürokratlarla bir araya gelerek çözülmeli. Bunu İzmir'e reva görenler hem CHP hem AK Parti hükümetinin de bir seçim sonra sonları hüsran olacak. Şehrin sadece koku ya da kirlilik sorunu mu var? 31 Mart günü seçilmiş olan belediye başkanlarının hizmetleri gözümüzün önünde. Gördüğümüz manzara korkunç. Sokaklarda çöp eksik değil” değerlendirmesinde bulundu.

“EN AZ BİR ÖĞÜN YEMEK DESTEĞİ VERİLMELİ”

Kırkpınar, “Elbette kültürel miraslarımıza sahip çıkacağız ancak iktidarın şaşı baktığı İzmir’de 28 ilçe ve bir büyükşehir belediye başkanı kentin çeperlerinde yoksul ailelerin çocuklarının gittiği okullarda en azından bir öğün yemek verilmeli. Etkinlik olsun, kutlama olsun ancak gece yatağa aç girip sabah ay uyanan çocuklar var. Nakit para olmasın ama mutlaka ayni yardım yapılmalı. Kocaoğlu döneminde olduğu gibi en azından süt verilmeli. Kıyı ilçe ve çeper ilçeler arasında hizmet dengesizliği var. Bu da giderilmeli. Bizim İzmir’de geçtiğimiz dönem bir belediye başkanımız vardı şimdi yok ama şu anda iktidarın 2 ana muhalefetin 29 belediye başkanı var. Yoksul insanların çocuklarına dokunmak kamu görevi veren herkesin boynunun borcudur” diye konuştu.

ALSANCAK ELEKTRİK FACİASI

Kırkpınar, “İzmir’de Kemeraltı’nda yağmurlu havada iki insan elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti, basın üstüne gidince de tutuklanan bir kişi… Sık sık elektrik kesilmeleriyle ilgili defaatle Enerji Bakanlığı’na soru önergesi, araştırma önergesi verdim. 6 araştırma önergesi, meclis kürsüsünde 28 konuşma, komisyonlarda 20’nin üzerinde konuştum ama gelin görün ki partili cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminde portmantodaki hem ana muhalefetin hem de muhalefetin fazla yapacağı şey yok. Ne yapmalıyız? Yerelde halka hizmeti eksiksiz götürmeliyiz” dedi.

İZMİR YANGINLARI

Kırkpınar, “İzmir’deki yangınlar göz göre göre geldi. Yangın sonrası biz hemen heyet olarak Bayraklı ve Karşıyaka’yı ziyaret ettik. Evleri yanan, hayvanları ölen, açıkta kalan insanların ancak dertlerini dinleyebildik. Verilen desteğe baktığımızda iki asgari ücreti bile geçmiyor. Sonra Tire ve Bayındır’a gittik. Afet bölgesi ilan edilen üç beş mahalleden başka yer yok. Oysa oralarda arıcılık yapan hayvancılık dışında iş yaşananlar var. Bu gecikmelerin temel sebebi yukarıdan beklenen talimat. 6 Şubat’ta depremde yaşadığımızı biz İzmir’de 16 Ağustos’ta yaşadık. Birkaç noktada yangın olduğu için maalesef İzmir’de söndürme konusunda gecikmeler yaşandı” değerlendirmesinde bulundu.

KAN KAYBETMEDİK

İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin istifasına ilişkin gelen soruyu yanıtsız bırakan Kırkpınar, "Bizim prensip olarak kurucu genel başkan döneminde başlayan ve devam eden İYİ Parti'ye gönül vermiş kadroların çalışması sonucu seçilmiş ve sonrada istifa eden hiç bir vekilin arkasından bir olumuz ya da olumlu bir şey söylemiyoruz. Kan kaybettiğimizi düşünmüyorum" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.