TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Baro Başkanlığı'ndan Bakan Şimşek'e sert eleştiri!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında, avukatlara vergi incelemesinin olacağını açıkladı. İzmir Baro Başkanlığı da Bakan Şimşek'in bu sözlerine "vergi ödeyenlerden değil vergi kaçıranlardan hesap sorulsun "ifadeleri kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 20:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
İzmir Baro Başkanlığı'ndan Bakan Şimşek'e sert eleştiri!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında, avukatlara vergi incelemesinin olacağını açıkladı. İzmir Baro Başkanlığı da Bakan Şimşek'in bu sözlerine  "vergi ödeyenlerden değil vergi kaçıranlardan hesap sorulsun "ifadeleri kullandı.

İzmir Barosu Başkanlığı şu şekilde açıklama yaptı:

"VERGİ ÖDEYENLERDEN DEĞİL VERGİ KAÇIRANLARDAN HESAP SORULSUN!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında, avukatlara vergi incelemesi yoluyla gereğinin yapılacağını belirtti.

Avukatlar, ağır vergi yükü altında ezilmekte, birçok avukat asgari ücretin altında gelir elde etmektedir. Yargının olmazsa olmazı, savunmayı temsil eden avukatların büyük çoğunluğu, kötü ekonomik ve politik yönetim nedeniyle neredeyse sefalet koşullarında yaşamakta olup ofis giderlerini ve sosyal sigorta primlerini dahi karşılayamaz haldedir. 

CMK ücretleri ile geçinmeye çalışan genç avukatlar, geç ödemeler ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi altındaki ücretler nedeniyle ekonomik açmazda olup zorlukla mesleklerini yürütmeye çalışmaktadır. Birçok avukat maliyetleri karşılayamadığı için ofislerini kapatıp evlerinden veya sanal ofislerden çalışmak zorunda kalmıştır. Türkiye’de avukatlık mesleği, yalnızca itibar açısından değil ekonomik olarak da tarihinin en kötü dönemini yaşamaktadır. 

Bakan Şimşek, ülkeyi sefalete sürükleyen ekonomi politikalarının doğurduğu olumsuz sonuçları, doktorlar, avukatlar, mali müşavirler gibi serbest meslek gruplarına yüklemeye çalışmaktadır. 

Siyasal iktidar milyonlarca dolarlık vergi borcu bir kalemde silinen, borçları kamu bankalarınca kredilendirilerek faizsiz taksitlendirilen, hiçbir vergi incelemesine tabi tutulmayan, her yıl varlık barışı, matrah artırımı gibi düzenlemelerle ödüllendirilen sermaye sahiplerine yönelmelidir.

 Bakan Şimşek, kamu bankalarından alınan ve ödenmeyen kredilerin hesabını sormalıdır.  Bu yükü yurttaşa, ekonomik ve fiziksel şiddete maruz bırakarak itibarsızlaştırmaya çalıştıkları avukatlara değil ekonomik krizleri fırsata çevirerek servetlerine servet katan, ülkenin kaynaklarını peşkeş çektikleri sermayeye yüklemelidir.  Ülkeyi sömürerek zenginleşenlerden tahsil edilecek vergilerin toplam miktarı, ekonomik krizi büyük ölçüde sonlandıracak büyüklüktedir. Bakan Şimşek, ekonomik krizin faturasını krizin müsebbiblerine sormalıdır. 

Avukatlar başta olmak üzere, ülkede emeğiyle geçinen hiçbir kesimin ağır vergi yükü ve cezalar ile bu krizin faturasını ödemesini kabul etmiyoruz. Krizin faturasını her gün daha da fakirleşen biz avukatlar ve yurttaşlar değil, krizi yaratanların ödemesi gerektiğini belirtiyor, İzmir Barosu olarak avukatlık mesleğine yönelik her türlü müdahaleye karşı mesleğimizi savunacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.