İzmir’in spor kimliği, Spor Zirvesi’nde güçlenecek!  

İzmir Spor Zirvesi’nin önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Biz sporda hangi branşlarla kimlerle iş birliğini yapmak için bunları İzmir Spor Zirvesinde konuşacağız. Sporun duayenleri ile neler yapılması gerektiğini bu zirvede tartışacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 17:19
Muhabir: HÜSEYİN DEMİR
İzmir’in spor kimliği, Spor Zirvesi’nde güçlenecek!  

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde, Türkiye’nin yıldız sporcuları, efsane teknik direktörler ve spor dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla 8 Ekim 2024 Salı günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek “İzmir Spor Zirvesi”nin basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, ilk kez gerçekleşecek olan organizasyona dair açıklamalarda bulundu. Başkan Tugay ile Özgener basın mensuplarının sorularını yanıtlarken “İzmir Spor Zirvesi’nin” önemini belirtti.

İZMİR HALKI SPORU SEVİYOR

İzmir halkının sporu sevdiğini ve spor organizasyonlarına yoğun ilgi gösterdiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Beni de heyecanlandıran spor zirvesini bugün duyuruyoruz. İzmir’in pek çok alanda potansiyeli var. Bunlardan biri de spordur… 4 buçuk milyon nüfusuyla dünyanın en önemli metropollerinden olan İzmir, kent tarihinde önemli bir yer ediniyor. İzmir ve takımları her zaman sporda önemli başarılara imza atmıştır. Şehrin köklü kulüpleri ile daha fazlasının yapılması gerekiyor. İzmir’in kent düzeyinde bir spor planlamasına ihtiyacı var. Bu süreç içerisinde iş birliği ve görev paylaşımı yaparak başaracağız. Özellikle futbolda İzmir’in daha iyi yerlere gelmesi çok isteniyor. İzmir’deki spor kulüplerinden bize görev vermelerini istiyorum. İzmir’imizi daha iyi yerlere getirelim. İzmir’de spor şurası hepimizi heyecanlandırıyor. Keyifli bir organizasyon yapacağımıza inandık… Bu süreci başlatarak ilk adımı atıyoruz. Biz sporda hangi branşlarla kimlerle iş birliğini yapmak için bunları İzmir Spor Zirvesinde konuşacağız. Sporun duayenleri ile neler yapılması gerektiğini bu zirvede tartışacağız. Birbirinden değerli köklü kulüplerin olduğu şehirde her türlü imkân var. Bütün kulüplerin bu çalışmaya katılması gerekiyor. İzmir şampiyonlukların kutlandığı kent olacaktır. İzmir her zaman sporu seviyor. Uluslararası spor organizasyonlarını İzmir halkı yoğun ilgi ve talep gösteriyor. Yeni tesislerimiz olacak... Bir yol haritasını belirleyeceğiz. ‘İzmir Spor Zirvesi’ güzel bir organizasyon olacak. Güçlü bir belediyemiz var, çok önemli görevlerde bulunan yöneticilerimiz var. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İZMİR EŞSİZ SPOR KENTİ

İlk kez gerçekleşecek olan İzmir Spor Zirvesi’nin temellerini atıldığını ve bundan sonraki organizasyonlarda geleneksel bir şekilde devam edeceğini söyleyen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, “Değerli basın mensupları sizlerle ile bir araya geldiğimiz için mutluyuz. İzmir spor tarihinde bir ilke imza atmak için buradayız. Modern sporların Türkiye’de ilk kez oynadığı kadim kent İzmir’de sporcularımız ve antrenörlerimiz ülkemiz adına büyük başarıları gerçekleştirdi. Sadece futbolda değil birçok olimpik branşlarda başarı elde etti. İzmir’in eşsiz spor kenti olduğunu biliyoruz... İzmir, herkese spor yapmak için fırsat tanıyan güçlü bir şehirdir. Coğrafi olarak da bu kent büyük potansiyele sahiptir. Dünya sporunda İzmir’in rol alması için harekete geçtik. İzmir Spor Zirvesinin ülkenin en iyi buluşmasını istiyoruz. Zirvemizin gelenekselleşerek devam etmesini sağlayacağız. Kentimizin spor kimliğini güçlendireceğiz, ilk yılımızda atacağımız adım ile önümüzdeki yıllarda daha katılımlı olmasını sağlayacağız. Spor sadece rekabet değil toplumsal gelişim adına da önemlidir. Sporun değişen dinamiklerini yakalayacağız. Sporun yeni gelişmelerini ve dijitalleşmeye ön plana çıkaracağız. Kadınlarımızın spordaki değişimini bunu yaratanlardan dinleyeceğiz. Ülkemizin futboldaki en efsane isimleri Fatih Terim, Şenol Güneş, Şansal Büyüka zirvede bir araya gelecek. Ülkemizin spor dünyasını yeni kapılar ve yeni sayfalar açacak.  Bu yeni sayfayı hepimiz doldurulacağız” diye konuştu.  

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.