İzmirli başkanlar Levent Kırca’yı unutmadı

Türk Tiyatrosu’nun unutulmaz isimlerinden olan Levent Kırca’yı ölümünün 9’uncu yıl dönümünde anan İzmir’in yerel yöneticileri, usta ismin toplumsal olayları ele alışına ve Atatürkçü kimliğine dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 11:06
Muhabir: BERKAY ERDEN
İzmirli başkanlar Levent Kırca’yı unutmadı

Toplumsal sorunları mizahi yaklaşımla gözler önüne seren ve eleştiren Levent Kırca, ölümünün 9’uncu yıl dönümünde saygı ile anılmaya devam ediyor. Usta tiyatrocuyu ölüm yıl dönümünde unumayan İzmir’in ilçe beledileri ve başkanları paylaştıkalrı mesajlar ile sanatçıy saygı ile andı. Levent Kırca’nın Atatürkçü kimliğine ve toplumsal olayları ele alış şekline odaklanan İzmirli yerel yönetimlerin paylaşıları ise şu şekilde;

Toplumsal sorunlara skeç yorumu

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu usta sanatçının kendsinin sözlerine yer verdiği paylaşımda, Kırca’nın gerçekleştirdiği Olacak O Kadar programı ile herkesi ekran başında topladığını belirterek; “‘Daha iyi bir Dünyada görüşmek ümidiyle... Atatürk’le kalın, Cumhuriyet‘le kalın, Hoşçakalın’ ‘Olacak O Kadar’ programıyla hepimizi ekran başına toplayan, toplumsal sorunları skeçlerle anlatan mizah ustası değerli sanatçımız Levent Kırca'yı aramızdan ayrılışının 9’uncu yılında saygı ve özlemle anıyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Mirası yaşamaya devam edecek

Kırca’nın sahne performansı ile güldürürken düşündürğünü belirten Çiğli Belediyesi, sanatçnın mirasnın yaşamaya devam edeceğini belirterek; “Türk Tiyatrosunun Büyük Ustası Levent Kırca'yı vefatının 9. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Sahne performansı ve unutulmaz karakterleri; bizi güldürdü, düşündürdü ve toplumsal olaylara ayna tuttu. O'nun mirası, Türk Tiyatrosu ve mizah dünyasında her zaman yaşamaya devam edecek” dedi.

Güldürürken düşündüren usta isim

Levent Kırca’nın sözleri ile paylaşımını destekleyen bir diğer isim olan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, sanatçının güldürürken aynı zamanda da düşündürdüğünü söyleyerek; “‘Dik durun... Adil olun, sabırlı olun, Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle Atatürk'le kalın, Cumhuriyet'le kalın, hoşçakalın!’ Yaşadığımız toplumsal sorunları skeçlerine aktaran, bizi güldürürken düşündüren, tiyatronun ve televizyonun usta ismi Levent Kırca’yı vefatının 9’uncu yıldönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyorum” şeklinde ifadeler aktardı.

Atatürk ilk eve devrimlerinin savunucusu

Torbalı Belediyesi Levent Kırca hakkında yaptığı paylaşımda sanatçının Atatürkçü kimliğine dikkat çekti. Sanatçıyı Atatürk ilk eve devrimlerinin yılmaz savunucusu olarak tanımlayan Torbalı Belediyesi, “‘Dik durun... Adil olun, sabırlı olun, enerjinizin sirayet etmesine müsaade edin. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle... Atatürk'le kalın, Cumhuriyetle kalın, hoşça kalın.’ Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, politik mizahın usta ismi büyük sanatçı Levent Kırca’yı saygı, özlem ve rahmetle anıyorum” şeklinde paylaşımda bulundu.


 

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.