Kadın cinayetlerine kampüslerden tepki!

Üniversite öğrencileri siyah giyerek kadın cinayetlerine siyah giyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 18:58
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kadın cinayetlerine kampüslerden tepki!

Türkiye genelinde art arda yaşanan kadın cinayetleri ve cinsel istismar olayları, toplumun her kesiminde büyük bir infial yarattı. Özellikle üniversite öğrencileri, bu vahşet dolu olaylara karşı sessiz kalmayarak kampüslerinde ortak eylemler düzenledi. Bugün, üniversite öğrencileri siyah giyerek bu iç karartan haberlere karşı tepkilerini gösterdi ve dayanışma mesajı verdi.

Narin Güran'ın 8 yaşında korkunç bir şekilde öldürülmesinin şoku henüz atlatılamamışken, yeni vahşet haberleri gelmeye devam etti. 19 yaşındaki Semih Çelik, yaşıtı olan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katletti. Bu olayın hemen ardından, İstanbul'un merkezinde bir kadına yönelik cinsel istismar görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Bugün de 2 yaşında cinsel istismara uğrayan ve darbedilen Sıla bebekten acı haber geldi.

Öğrenciler siyah giydi

Kadınlara yönelik bu cinayet ve cinsel istismar haberleri, üniversite öğrencilerinin sabrını taşırdı. Fakülteler siyaha büründü. Türkiye'yi yasa boğan bu haberlerin art arda gelmesi üzerine üniversite grupları, bugün okullarda siyah giyilmesi çağrısında bulundu. Birçok öğrenci bu çağrıya uydu ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, bazı dersliklerde tüm öğrencilerin siyah giydiği görüldü.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.