Kadın örgütlerinin 9. Yargı Paketi öfkesi: Öznesi olduğumuz konuları biz konuşacağız!

İktidarın kadınların haklarına saldırdığını öne süren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “9. Yargı Paketi taslağı ile 6284’ü işlevsiz hale getirmeye çalışıyorlar” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 14:12
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Kadın örgütlerinin 9. Yargı Paketi öfkesi: Öznesi olduğumuz konuları biz konuşacağız!

Kadın cinayetleri ve şüpheli ölümlerin arttığını açıklayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, tartışmaya açılan 9. Yargı Paketi’ni yeniden gündemine aldı.

İktidarın kadınların haklarına saldırdığını öne süren platform, “9. Yargı Paketi taslağı ile 6284’ü işlevsiz hale getirmeye çalışıyorlar… Öznesi olduğumuz konuları biz konuşacağız. 6284’ü uygulatacağız” mesajını verdi.

GEREKLİ YAPTIRIMLAR UYGULANMALI

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kadın cinayetlerinin bu kadar belirgin bir şekilde artmasına rağmen siyasi iktidar ve yandaşları kadınların kazanılmış haklarına durmaksızın saldırdılar. Her fırsatta 6284’ü ve Medeni Kanun’u tartışmaya açtılar. Örneğin; 9. Yargı Paketi taslağı ile 6284’ü işlevsiz hale getirmeye çalışıyorlar. Koruma kararını ihlal eden erkeklere yönelik verilen zorlama hapsine itiraz edilmesi gibi değişiklikler yapmayı planlayarak kadınların hayatlarını tehlikeye sokacak adımlar atıyorlar. Kaldırmaya ve zayıflatmaya çalıştıkları 6284’ün uygulanması için mücadelemize devam edeceğiz. 2024’ün ilk 6 ayında 16 kadın tedbir kararına rağmen öldürüldü. Tedbir kararlarının uygulamakla yükümlü olup görevini yerine getirmeyenler Serpil Erfındık ve Hülya Şellavcı davalarında olduğu gibi yargılanmalı ve tazminat cezaları gibi gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır.”  

MÜCADELEMİZ DURMAYACAK

Devamında ise “Aileyi korumak adı altında kadınlara ve çocuklara baskı uygulayıp ata erkliği güçlendirmeye çalışıyorlar. Ancak biz kadınlar hiçbir hakkımızı tartışmaya açtırmayacak, kanunların etkin bir şekilde uygulanması için mücadelemize devam edeceğiz. Bu sene yaptığımız Medeni Kanun Çalıştayı’nda olduğu gibi öznesi olduğumuz konuları biz konuşacağız. 6284’ü uygulatacağız. Şüpheli ölümlerin aydınlatılması için çalışmaya devam edeceğiz. Mücadelemiz durmayacak, kadın cinayetlerini durduracağız” sözlerine dikkat çekildi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.