Kayseri’deki selde kaybolanlar hala aranıyor

Kayseri’nin Bünyan i meydana gelen selin ardından kaybolan vatandaşları arama çalışmaları devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 08:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 12:23
Kaynak: İHA
Kayseri’deki selde kaybolanlar hala aranıyor

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde dün etkili olan sağanak yağışın ardından Güllüce Mahallesi'nde gece saatlerinde sel meydana geldi. Meydana gelen selde yerleşim yerlerini su basarken, köy yollarında heyelan meydana geldi.

Vatandaşlar araçların içinde saatlerce mahsur kaldı. Selin ardından bölgeye birçok ekip intikal etti. Bu ekiplerin arasında AFAD, UMKE, JAK ve itfaiye de vardı. Aynı zamanda Anda Arama Kurtarma, Türkuaz Arama Kurtarma ekipleri de bölgedeydi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte birçok siyasi isim de hemen bölgeye ulaşım sağladı ve burada ekiplerden bilgi aldılar.

Kaybolan vatandaş aranıyor

Ekiplerin yoğun çalışmaları sonrası çok sayıda araç ve vatandaş kurtarıldı. Kuratırılan vetandaşlar güvenli bölgeye ulaştırıldı. Fakat selde 1 kişi kayboldu. Kaybolan M.S adındaki vatandaşı arama çalışmaları devam ediyor.

Kayseri Valisi açıkladı: 40 kişi kurtarıldı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Bünyan'da meydana gelen selde 40 kişinin kurtarıldığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Çiçek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bünyan ilçemizde yaşanan sel felaketi nedeniyle bazı vatandaşlarımızın mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz derhal çalışmalara başlamış mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılmıştır. Kayıp bir vatandaşımızı arama çalışmaları ise halen devam etmektedir."

Kayıp vatandaşın kıyafetleri bulundu  

Meydana gelen selde sulara kapılan M.S'den hala bir haber yok fakat kıyafetlerinin bulunduğu bildirildi. Kayıp vatandaşı arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Sel nasıl oluşur?

Sel, bir bölgedeki toprağı geçici olarak tamamen veya kısmen su altında bırakan, ani ve yoğun su akıntılarıyla oluşan bir doğa olayıdır. Genellikle nehir yataklarının taşması sonucu meydana gelir ve bu taşmalar, ani ve şiddetli yağışlar ya da kar erimeleri nedeniyle ortaya çıkar.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.