Kıskaç-19 operasyonunda şüpheliler yakalandı: İzmir, Ankara, Gaziantep, Muğla...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik 17 ilde düzenlenen “Kıskaç-19” operasyonlarında 72 şüphelinin yakalandığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 09:09
Kaynak: İHA
Kıskaç-19 operasyonunda şüpheliler yakalandı: İzmir, Ankara, Gaziantep, Muğla...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 gün içinde 17 ilde düzenlenen "Kıskaç-19" operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 72 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, Ankara, Bingöl, Bitlis, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya ve Uşak'ta gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin, örgütün sözde "Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisindeki sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin ifadelerinde ve teşhislerde isimlerinin geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu belirlendi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.