Kocaeli kamyonet faciası: Lastik patlayıp alev topuna dönüştü, sürücü son anda kurtuldu!

Kocaeli'nin D100 Karayolu'nda lastiği patlayan kamyonet alev topuna dönüştü. Sürücü yangını kontrol edemeyince itfaiye müdahale etti, araç tamamen yanarak kül oldu. Olayda yaralanan olmazken polis inceleme başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 20:32
Kaynak: İHA
Kocaeli kamyonet faciası: Lastik patlayıp alev topuna dönüştü, sürücü son anda kurtuldu!

Kocaeli'nin D100 Karayolu'nda yaşanan korkunç bir olay, sürücüyü ve çevredeki vatandaşları dehşete düşürdü. Seyir halinde olan bir kamyonetin lastiği aniden patlayarak sürücüyü durmaya zorladı. Ancak korku dolu anlar burada bitmedi. Lastiğin patlamasıyla birlikte alev alan kamyonet, bir anda alev topuna dönüştü ve kısa sürede tamamen yanıp kül oldu.

Yangın, Dilovası ilçesi D100 Karayolu Ankara istikameti Tavşancıl mevkiinde meydana geldi. Kamyonetin sürücüsü, aniden patlayan lastik nedeniyle aracını kenara çekerek durumu kontrol altına almaya çalıştı. Ancak işler beklenmedik bir şekilde kötüleşti. Lastik, bir anda alev aldı ve kısa sürede yangın aracın tamamına sirayet etti.

Sürücü İbrahim Kader, yangını söndürme tüpüyle müdahale etmeye çalışsa da alevlerin gücü karşısında başarılı olamadı. Poşet yüklü kamyonetin alevler içinde kalmasıyla birlikte dumanlar gökyüzünü kapladı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiyenin kısa sürede müdahalesiyle kontrol altına alınırken, araçtan geriye sadece iskelet kaldı.

Neyse ki, olayda yaralanan olmazken polis, yangının nasıl başladığını araştırmak için inceleme başlattı. Yangının başlangıcını anlatan İbrahim Kader, "Seyir halindeyken sağ arka 2 lastiğim patladı. Aracı cebe çektim, ancak lastik alev almaya başladı. Yangın söndürme tüpü ile müdahale ettim ama başarılı olamadım, alevler büyüdü. İtfaiye gelip yangını söndürdü. İstanbul’dan gelip İzmit’e gidiyordum" dedi.

Korkutan olay, sürücünün son anda kurtulmasıyla faciaya dönüşmekten kıl payı atlatıldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.