Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Kurban Bayramı ayın kaçında, kaç gün sürecek?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar hem dini sorumluluklarını yerine getirmek hem de tatil planlarını düzenlemek için tarih araştırmalarına başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı dini takvim, 2024 Kurban Bayramı'nın tarihlerini belirlemiş durumda. Ancak, bayram tatilinin uzunluğu hakkında belirsizlikler gündemde yer alıyor. Peki, 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek? Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Bu konular, merak edilenler arasında.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 12:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Kurban Bayramı ayın kaçında, kaç gün sürecek?

Haziran ayının yaklaşmasıyla birlikte, Kurban Bayramı tatili için planlar yapılmaya başlandı. Özellikle, bayramın okulların kapanmasından hemen önce gelmesi, ailelerin tatil planlamasını erkenden yapmalarını teşvik etti. Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak isteyenler, tatil süresine göre hareket etmeyi tercih ediyorlar. Her yıl farklı günlere denk gelen Kurban Bayramı, hicri takvime göre hesaplandığı için takvimde değişiklik gösteriyor. 4 gün süren Kurban Bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı ise hala merak konusu. Peki, 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek? Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

kurban bayramı kaç gün

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ OLACAK?

2024 yılında Kurban Bayramı, Haziran ayında gerçekleşecek. Arefe günü, bayramın bir gün öncesine denk geldiği için yarım gün olarak kabul ediliyor. Kurban Bayramı'nın arefe günü ise 15 Haziran Cumartesi gününe rastlıyor.

Bayramın birinci günü 16 Haziran'a denk gelirken, son günü ise 19 Haziran Çarşamba günü olacak.

Kurban Bayramı tatili kaç gün sorusuda oldukça merak ediliyor. Konuyla ilgili, Kabine Toplantısı'nın kararı bekleniyor. Normalde her iki haftada bir düzenlenen Kabine Toplantısı'nın, önümüzdeki toplantısının 3 Haziran'da gerçekleşmesi bekleniyor. Bu toplantıda, Kurban Bayramı tatili ile ilgili alınacak kararların açıklanması bekleniyor.

kurban bayramı kaç gün

2024 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu yıl Kurban Bayramı, toplamda 4 gün sürecek. Bayramın başlangıç tarihi 16 Haziran Pazar, ardından sırasıyla 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve son olarak 19 Haziran Çarşamba günleri bayramın devam edeceği günler olarak belirlendi. İşte, detaylı Kurban Bayramı tarihleri:

•             Kurban Bayramı Arefe Günü: 15 Haziran Cumartesi 2024

•             Kurban Bayramı 1. Gün: 16 Haziran Pazar 2024

•             Kurban Bayramı 2. Gün: 17 Haziran Pazartesi 2024

•             Kurban Bayramı 3. Gün: 18 Haziran Salı 2024

•             Kurban Bayramı 4. Gün: 19 Haziran Çarşamba 2024

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.