Mansur Yavaş istifa mı edecek? Son noktayı koydu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mansur Yavaş istifa mı edecek? Son noktayı koydu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hakkındaki iddialara ilişkin Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Mansur Yavaş şöyle konuştu:

 "Son günlerde kulis bilgisi adı altında sürekli mesnetsiz haber, köşe yazısı ve yorumlara konu olduğumuzu görüyorum. ‘Yavaş partisinden ayrılacak. Başka partiden aday olacak. Farklı siyasi partilerle görüşüyor’ şeklinde birçok asılsız iddianın konusu oluyorum.

Fakat, gerçeklerin oralarda yazanlar ve anlatılanlarla yakından uzaktan bir ilgisi yok. Adaylık konusu başta olmak üzere şu an tartışılan tüm konular zamanı geldiğinde oturulur konuşulur. Ancak; bu asılsız iddiaların aynı şahıslar tarafından kulis bilgisi adı altında sürekli gündeme getirilmesinde artık kötü niyet arıyorum. Kirli siyasete alet olmayacağım." 

İddialar

Milliyet yazarı Zafer Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP ile yollarını ayırdığı ve 2028’de cumhurbaşkanlığına aday olacağına yönelik bir yazı kaleme aldı. Şahin, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Henüz resmen değil ama fiilen CHP ile köprüleri attı Mansur Yavaş. Küçük Narin’in Diyarbakır’da vahşice katledilmesi siyasette taşları yerinden oynatacak bu gelişmenin hak ettiği ilgiyi görmesini engelledi. Ankara kulislerinde Yavaş’ın 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olmayı kafasına koyduğu, yıl sonunda CHP’den ayrılacağı ve seçime kadar bağımsız belediye başkanı olarak yola devam edeceği iddia ediliyor. Bu proje o kadar olgunlaşmış ki, belediyeyi bırakacağı isim bile bugünden belli: Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan… An itibariyle Yavaş’ı CHP’de tutacak tek siyasi aktör Kılıçdaroğlu.. Teşbihte hata olmaz. CHP’nin eski lideri okeyde aranan dördüncü gibi.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.