Martı TAG davasında yeni gelişme

İstanbul'da Martı TAG'a "yasa dışı taşımacılık" suçlamasıyla açılan dava, bilirkişi raporunun henüz hazırlanmaması nedeniyle ertelendi. Duruşma, 14. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde gerçekleşti ve taraflar ile avukatlar duruşmada hazır bulundu

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 20:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 20:02
Kaynak: İHA/AA
Martı TAG davasında yeni gelişme

Mahkemede bilirkişi raporunun henüz hazırlanmadığı ve mahkemeye gönderilmediği belirtildi. Hakim, bu durum üzerine bir sonraki duruşmanın 19 Temmuz'da yapılmasına karar verdi.

Duruşmanın ardından İstanbul Taksiciler Esnaf Odası adına açıklama yapan Eyüp Aksu, eksik raporun tamamlanmasının ardından davanın lehlerine sonuçlanacağını ifade etti.

Duruşmanın ardından konuşan Eyüp Aksu, adalet sistemine güven duyduklarını belirtti ve yasal süreçte taksicilik yapanlar ile korsan taşımacılık yapanlar arasındaki mücadeleyi sürdürdüklerini dile getirdi. Aksu, mahkemenin tüm konuları detaylı bir şekilde ele aldığını ve eksik rapor tamamlandığında davayı lehlerine sonuçlandıracaklarına inandıklarını ifade etti. Geçmişteki benzer davalarda haklı çıktıklarını belirten Aksu, bu kez de aynı sonucu alacaklarından emin olduklarını söyledi. Açıklamada, mahkeme sürecinin adil ve doğru şekilde sonuçlanacağına olan inançları dile getirildi.

Martı kurucusu Oğuz Alper: 130 bin TAG sürücüsü bu işten ekmek yiyor

Duruşma sonrası Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem, bekleyen kalabalıkla bir araya gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Öktem, "Uygulamalarımıza erişim engeli yok, İstanbul’un en büyük ulaşım camiasıyız ve davamızı kazanacağız" dedi. Davanın 6’ıncı duruşmasının 19 Temmuz'a ertelendiğini belirten Öktem, "Bu yoldan dönmeyeceğiz. 130 bin TAG sürücüsü bu işten ekmek yiyor. Dünyanın 151 ülkesinde olan bu sistemin Türkiye’de olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Öktem, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Dünyanın en güzel şehri İstanbul’u rezil eden taksiciler odasını yeneceğiz. 130 bin sürücümüz ve aileleriyle birlikte toplam 500 bin kişilik İstanbul’un en büyük ulaşım camiamızı herkes kabul etti. Bu mesele ticaretten paradan daha büyüktür. Biz burada bu şehrin insanları için savaşıyoruz, kazanacağız." Öktem'in açıklamalarıyla duruşma sonrası Martı TAG taraftarlarına ve basına seslendiği belirtildi.

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.