MEB açıkladı: Okullara temizlik personeli alınacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 11:59
Kaynak: HABER MERKEZİ
MEB açıkladı: Okullara temizlik personeli alınacak!

Okulların açılmasıyla birlikte birçok okulda yetersiz ödenek sebebiyle temizlikçi olmadığı iddia ediliyordu. Okul yönetimleri, öğrenci velilerinden sınıfları temizlemeyi talep ettiği de iddialar arasındaydı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda görevlendirilecek  temizlik personeli alacaklarını açıkladı.

Bakan Tekin şunları söyledi;

"Çok tartışılıyor bu günlerde. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Önce şu konuyu netleştirelim. 45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarda taşeronlar üzerinden hallediyorduk. Taşeronlar kadroya geçtikten sonra sorun başladı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Bu projeye iş gücü uyum projesine başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen yüzde 25'i anca doldurulabildi.

30 bin temizlik personeli alınacak

Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması şu şekilde;

"Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin personel alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz. 30 bin temizlik personeli alınacak."

Buna göre; 23 Eylül Pazartesi günü 30 bin personel alımı için MEB tarafından ilan yayımlanması bekleniyor.

Sonuçlar yanlışlıkla sızdı

Bakan Tekin şu şekilde konuşmaya devam etti:

"Öğretmen atamalarını bilgi işlem daire başkanlığından bir kişi yanlışlıkla açmış, hakkında soruşturma başlatıldı.

Öğretmen adaylarımızın KPPS puanları ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor. Biz yüzde 50 yüzde 50 olsun istiyoruz. Eğitimi okullarımızı çok önemsiyorum. Öğretmenlik mesleğinde mülakatı yapılması gereken uygulama olarak görüyorum. Öğretmenlikte mülakat olmasın diyenler var olsun diyenler var. Biz hukuka uygun şekilde mülakatları yapacağız. Adaleti tesis edecek her uygulamaya açığım. Özel okullar bile 8-10 mülakatla öğretmen alıyorlar.

Şunun altını çizelim. 2002'den itibaren Türkiye'de atanan öğretmen sayılarına bakarsak öğretmenlerin yüzde 80'i 2002'den sonra atananlar. Öğretmen ataması konusunda hassasız. Siz bir öğretmen adayısınız, size dedik ki 10. sınıf matematikten bir konudan sınava gireceksiniz. Size evrak geldi. Sınava giriş bilgilerinizde size ait bir bilgi yok sadece size tanımladığımız bir kod var. Evrakta size torpil yapılacak bir bilgi yok. Jüri üyelerinin de kodları var. Jüri üyeleri sınavdan sonra not değiştiremez. Sistem kapanıyor. Teknik olarak torpil yapılması imkansız, mümkün değil. Güvenlik tedbirlerimiz torpili imkansız kılıyor. Tutanak da tutuyoruz. Sesli ve görüntülü kayıt da var."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.