Meclis’te acil durumlar için önlem: Genel Kurul salonuna panik düğmesi yerleştirildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) tadilat, bakım ve onarım çalışmaları tamamlanırken Genel Kurul salonuna, panik butonu yerleştirildiği öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 15:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
Meclis’te acil durumlar için önlem: Genel Kurul salonuna panik düğmesi yerleştirildi

30 Temmuz’da sona eren TBMM 28'inci dönem 2'nci yasama yılı faaliyetleri 1 Ekim’de başlayacak. Yeni yasama yılı öncesi Meclis’te tadilat, bakım ve onarım işlemleri yapıldı. Meclis'te Genel Kurul salonuna, rahatsızlık durumunda sağlık görevlilerinin kısa sürede müdahale edebilmesi için panik butonu yerleştirildi.

TBMM’de bütün oda ve salonlarında periyodik bakım işlemleri tamamlandı. Bakım işlemleri kapsamında plaka tanıma sistemi ve misafir araç otoparkında değişiklikler yapılırken bilişim sistemlerinin altyapısında bakım ve işlerlik testleri, sistem odaları ve kurumsal web sayfalarında yük testleri ve güvenlik kontrolleri de gerçekleştirildi.

TBMM Genel Kurul Salonu'nda Başkanlık Divanı'nın bulunduğu bölüme panik butonu yerleştirildi. Panik butonunun amacı görüşmeler sırasında rahatsızlanan milletvekillerine kısa sürede müdahale edilebilmesi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.