Mescid-i Aksa'ya sinagog inşa edilmesine Dışişleri Bakanlığından tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme çabalarını kınadı

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 23:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 23:42
Kaynak: AA
Mescid-i Aksa'ya sinagog inşa edilmesine Dışişleri Bakanlığından tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme çağrısına sert tepki gösterdi. Bakanlık, Ben-Gvir'in açıklamalarını, "İsrail'in Kudüs'teki kutsal mekanların ve Kudüs’ün statüsünü ve kimliğini değiştirme çabalarının yeni ve son derece tehlikeli bir örneği" olarak nitelendirdi.

Bakanlık, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme yönündeki açıklamalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapıla açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog yapılmasına ilişkin açıklamaları, İsrail'in Kudüs'teki kutsal mekanların ve Kudüs’ün statüsünü ve kimliğini değiştirme çabalarının yeni ve son derece tehlikeli bir örneğidir. Bu tür provokatif ifadelerin İslam dünyasında infial yarattığı ve sağduyulu herkesi endişeye sevk ettiği ifade edildi. Ayrıca, "Münhasıran Müslümanlara ait kutsal bir mekan olan Mescid-i Aksa'yı hedef alan provokasyonlar, tüm dünyada Müslümanların hissiyatını rencide etmekte ve gerginliklere neden olmaktadır.İsrail saldırganlığının durdurulması ve Filistin halkına koruma sağlanması için uluslararası toplumun harekete geçme zamanı gelmiştir.''

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.