Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi için fırtına uyarısı yapılırken, Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 15:30
Kaynak: AA
Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi için fırtına, Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'de ise kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Tahminlere göre, Batı Karadeniz’de rüzgar yarın sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı, doğuda ise güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek.

Fırtınanın, salı akşam saatlerinde batıda, çarşamba akşam saatlerinde ise genel olarak etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’de yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgar yine 6 ila 8 kuvvetinde esecek. Güney Ege’nin güneyinde ise rüzgar yarın öğle saatlerinden itibaren fırtına şeklinde etkili olacak ve salı günü ilk saatlerde etkisini kaybedecek. Batı Akdeniz’de ise yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuvvetleneceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da gök gürültülü sağanak beklentisi

İstanbul’da ise akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzeyinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji, bu yağışların gece saatlerinde etkisini kaybedeceğini öngörüyor. Ayrıca, İstanbul’da da yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Yetkililer, bu yağışlar sırasında sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.