Mevcut yasalar hayvanları koruyamıyorken, bir de katliam yasasının getirilmesine HAYIR!

Yozgat’ta 20’den fazla köpeğin iğne ile öldürüldüğü haberleri basında da yer alırken, Change.org konuyu yeniden gündeme getirdi

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 14:31
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Mevcut yasalar hayvanları koruyamıyorken, bir de katliam yasasının getirilmesine HAYIR!

Sokak köpeklerinin uyutulmasına ilişkin açıklamalar kamuoyu tepkisine yol açarken, Change.org sitesinin yapmış olduğu bir paylaşım mevcut yasaların dahi hayvanları koruyamadığını gözler önüne serdi. Yozgat’ta 20’den fazla köpeğin iğne ile öldürüldüğü haberleri basında da yer alırken, Change.org konuyu yeniden gündeme getirdi.

İMZALA, PAYLAŞ

X platformunda bir mesaj yayımlayan site yönetimi, şu bilgiyi başladı:

“Yasa geçmeden katliam başladı: 20 köpek iğneyle öldürüldü! Yozgat’ta iğne ile öldürülen 20’den fazla köpek Katı Atık Tesisleri yolu üzerine atıldı. Ölen köpeklerin canlı haldeki 30'a yakın yavrusu da başlarında bekliyordu. Yozgat Belediye Başkanı, köpeklerin başka bir yerden getirilip atıldığını açıkladı; Yozgat Valiliği ise suç duyurusunda bulundu.”

“Mevcut yasalar hayvanları koruyamıyorken, bir de katliam yasasının getirilmesine ‘hayır’ demek için imzala, paylaş” çağrısında bulunan Change.org, geçtiğimiz aylarda oluşturdukları ‘Katliama, barınaklara toplamaya hayır’ başlıklı imza kampanyası için destek istedi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.