MGM tarafından 21 ile sarı kodlu uyarı: Denizli, Kütahya, Uşak...

Ülkede kısım kısım etkili olan yaz sağanakları devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 21 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 16:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
MGM tarafından 21 ile sarı kodlu uyarı: Denizli, Kütahya, Uşak...

Ülkemizin çeşitli bölgelerinde etkili olan yaz sağanakları, önümüzdeki günlerde de devam edecek gibi görünüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan uyarılara göre, birçok bölgede sıcaklıklar Cumartesi günü 4-5 derece düşecek. Bugün itibarıyla 21 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

İstanbul'da gün içinde yağışın az olacağı ancak akşam saatlerinden cumartesiye kadar aralıklı yağmurun beklendiği belirtiliyor. Bu yağışların Cuma günü havayı 5 derece serinleteceği ifade ediliyor. Bugün öğle saatlerinde İstanbul'da hava hala bunaltıcı olacak, hissedilen sıcaklık 34 derece olarak ölçülüyor.

Başkent Ankara'da akşam saatlerinde yerel sağanak yağışların görülmesi beklenirken, Antalya'nın iç kesimlerinde ise yaz sağanakları etkili olacak. Ankara'da hava sıcaklığı 32 derece, Antalya'da ise hissedilen sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak.

İzmir'de ise çok nemli bir hava hakim olacak, gölgede hava sıcaklığı 37 dereceye ulaşacak. Bursa'da yağışın Cuma günü gelmesi bekleniyor, ancak sıcaklığın yine yüksek seviyelerde seyredeceği öngörülüyor; yaklaşık 34 derece civarında olacak.

AKOM uyardı: Yerel gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da Avrupa Yakası'nın batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlarının geçiş yapması bekleniyor. AKOM'un uyarısına göre, bu gece saatlerinden cumartesi akşam saatlerine kadar kent genelinde yerel gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

21 ile sarı kodlu uyarı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye genelinde 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Bu iller şunlardır:

1. Adana

2. Afyonkarahisar

3. Ankara

4. Antalya

5. Bolu

6. Burdur

7. Çankırı

8. Denizli

9. Eskişehir

10. Hatay

11. Isparta

12. Mersin

13. Konya

14. Kütahya

15. Kahramanmaraş

16. Niğde

17. Uşak

18. Karaman

19. Kırıkkale

20. Karabük

21. Osmaniye

Bu illerde kuvvetli yağışların beklendiği ve vatandaşların meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri gerektiği belirtilmektedir. Sarı kodlu uyarılar, hava koşullarının belirli bir risk taşıdığını ve dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.