Microsoft krizi uçuşları da vurdu! THY’den açıklama geldi: Küresel çapta yaşanan teknik aksaklık büyük ölçüde giderilmiştir

Türk Hava Yolları (THY), yaşanan küresel teknik aksaklıkların büyük ölçüde giderildiğini açıkladı. Tüm birimler operasyon birimlerinin normale döndüğü bildirildi

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 18:21
Kaynak: AA
Microsoft krizi uçuşları da vurdu! THY’den açıklama geldi: Küresel çapta yaşanan teknik aksaklık büyük ölçüde giderilmiştir

Türk Hava Yolları (THY), küresel çapta yaşanan teknik aksaklıkların büyük ölçüde çözüldüğünü duyurdu. Şirket, tüm birimlerinin operasyonların normale dönmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Değişiklik ve iade işlemleri için yolcuların web sitesi veya mobil uygulamayı kullanmaları istendi.

THY'nin kurumsal destek hesabından yapılan açıklamada, "Küresel çapta yaşanan teknik aksaklık büyük ölçüde giderilmiştir. Tüm birimlerimiz, operasyonlarımızın normal seyrine dönmesi için hız kesmeden çalışmalarına devam etmektedir. Uçuşlarınız ile ilgili değişiklik ve iade işlemlerinizi web sitemiz veya mobil uygulamamız üzerinden yapabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

THY 84 seferini iptal etmişti!

Yazılım sistemlerindeki küresel sorunlar hava ulaşımında aksamalara yol açarken, Türk Hava Yolları 84 uçuşun iptal edildiğini açıkladı. THY, Microsoft'a siber güvenlik desteği sağlayan CrowdStrike kaynaklı iletişim kesintileri nedeniyle, iptal edilen seferler için yolculara ek haklar sağladığını duyurdu.

84 seferin iptal edildiğini duyuran THY, X hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Değerli yolcularımız, havacılık sektörü de dahil olmak üzere farklı sektörleri etkileyen ve küresel çapta hizmet veren bir tedarikçi kaynaklı teknik aksaklık meydana gelmiş olup, bu aksaklık neticesinde bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Uçuşunuzun durumunu mobil uygulamamızda yer alan ‘uçuş durumu’ sekmesinden görüntüleyebilirsiniz. Seferi iptal olmayan yolcularımız için de yaşanılan aksaklık nedeniyle ek haklar tanımlanmıştır. Sistemsel aksaklık giderildikten sonra aşağıdaki şartları sağlayan yolcularımız satış kanallarımızdan işlem yapabilirler.

19 Temmuz 2024 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 19 Temmuz 2024 tarihindeki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları yolcularımızın, 25 Temmuz 2024 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla ilave haklar tanımlanmıştır.

1- Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan ve uçuşlarına katılamayan yolcularımız hak kaybı yaşamayacaklardır.

2-İade talepleri:

a-Hiç kullanılmamış biletler için kesintisiz iade yapılacaktır.

b-Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz yapılacaktır.

3-İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı grup ve münferit yolcular için geçerli olacaktır.

Güncel gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.