MOSSAD'ın Türkiye'deki para ağı deşifre oldu

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) çalışmaları sonucu MOSSAD'ın Türkiye'deki para ağını yönettiği kesinleşen ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi tarafından gözaltına alınan Liridon Rexhepi tutuklanmasına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 10:04
Kaynak: AA
MOSSAD'ın Türkiye'deki para ağı deşifre oldu

Rexhepi'nin MOSSAD'ın Türkiye'deki para ağını yönettiği tespit edildi. İsrail İstihbarat Servisi'nin talimatı doğrultusunda dron çekimi yapan ve Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekat faaliyeti yürüttüğü kesinleşen Rexhepi'nin Suriye sahasına yönelik bilgi derleyen Türkiye'deki saha elemanlarına para aktardığı bilgisine ulaşıldı.

Rexhepi'nin hesaplarındaki şüpheli hareketler ile tüm hareketleri takip altına alınan ve Türkiye'deki saha elemanlarına Western Union’dan çok sayıda para transferi yapan MİT’in belirlediği Rexhepi'nin hareketleri, 25 Ağustos tarihinde Türkiye'ye giriş yaptığı andan itibaren izlendi.

MİT'in İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ile ortak çalışması ile Rexhepi’nin, 30 Ağustos tarihinde gözaltına alınmasına karar verildi.

Rexhepi, verdiği ifadede para transferlerini gerçekleştirdiğini kabul etti. Rexhepi’nin ardından çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanmasına karar verildi.

Para ağı deşifre edildi

MİT tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda MOSSAD’ın, Türkiye'deki sahadaki elamanlarına para aktarımını Avrupa ülkelerinden sağladığı tespit edildi.

Gerçekleştirilen para takibi ile Türkiye'deki saha elemanlarının, Kosova’dan gelen paraları Western Union ve kripto para formülü ile Suriye'deki alt kaynaklara ulaştırdığı bilgisine erişildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.