TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MSB duyurdu: Irak’ın kuzeyine hava harekatı! 37 hedefi imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen geniş çaplı hava harekatında, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan 37 hedefin imha edildiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 23:18
Kaynak: İHA/AA
MSB duyurdu: Irak’ın kuzeyine hava harekatı! 37 hedefi imha edildi

MSB’den yapılan yazılı açıklamada, 3 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen operasyonun, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek, Irak’ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi. Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirilen harekatta, terör örgütünün kullandığı mağara, sığınak, barınak, depo ve tesislerin hedef alındığı ifade edildi.

Açıklamada, "İcra edilen bu hava harekatında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekat sırasında; masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır" denildi.

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.