Muğla’da ekipler sefer oldu: Orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor

Muğla'nın Menteşe ilçelerindeki orman yangınına 480 personel, 77 araç, 93 arazöz, 17 iş makinesi ve 12 hava aracıyla havadan ve karadan müdahale sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 17:18
Kaynak: AA
Muğla’da ekipler sefer oldu: Orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor

Menteşe ilçesi Turnalı Mahallesi'nde dün sabaha karşı yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle genişleyen yangına gece kara ekipleri müdahale ederken havanın aydınlanmasıyla birlikte hava ekipleri de devreye girdi.  480 personel, 77 araç, 93 arazöz, 17 iş makinesi ve 12 hava aracı yangına müdahale ederken yangınların kontrol altına alınması için civar illerden de destek ekipler geldi. Bölgede şiddetli rüzgar nedeniyle ekipler, alevleri kontrol altına almakta güçlük çekiyor.

Menteşedeki yangına köylülerden destek 

Ekiplerin orman yangınına havadan ve karadan müdahalesi sürerken köylüler de çalışmalarına traktörlerine bağlı tankerlerle su taşıyarak helikopterlere destek veriyor.

Kıran ve Sarnıç Mahalleleri arasındaki yangın göletine kuyulardan aldıkları suyu aralıksız şekilde taşıyan köylüler, helikopterlerin yangına müdahalesine büyük katkı sağlıyor.

Yangın söndürme çalışmalarına yaklaşık 100 traktör destek veriyor. Göletin sürekli dolu kalmasını sağlamak için helikopterlerin su aldığı havuza su taşınırken helikopterler de dolu gölete gelerek hızlı bir şekilde su alıp yangın bölgesine sorti yapıyor.

Yangın söndürme çalışmaları devam ederken Muğla Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

“Aralıksız müdahale sürüyor”

"Ormanlarımızı alevlerden korumak için var gücümüzle mücadelemiz aralıksız devam ediyor. 8 uçak 16 helikopter, 91 arazöz ve su tankeri, 94 müdahale aracı, 28 iş makinesi, 1 deniz aracı, 623 personelimizle Menteşe'de meydana gelen orman yangınına karadan ve havadan aralıksız müdahale ediyoruz."

Dalaman'daki orman yangını 2 gün sonra kontrol altına alındı

Öte yandan Muğla'nın Dalaman ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındığı öğrenildi.

Taşbaşı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda önceki gün akşam saatlerinde yangın çıkmıştı. Ekiplerin havadan ve karadan 2 gün boyunca müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İlk andan bu yana yangının kontrol altına alınması için mücadele eden kahramanlarımıza, bizlere destek veren tüm kurumlarımıza, STK'larımıza, gönüllülerimize ve kalbi YeşilVatan aşkı ile atan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise, "Muğla'nın Dalaman ilçesinde çıkan orman yangınını, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 5 helikopter ile söndürme çalışmalarına devam ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.