Muğla'da kara yollarında bayram hareketliliği: Turistik ilçelerinde yoğunluk

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris, Menteşe ve Fethiye ilçelerinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşanıyor

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 15:58
Kaynak: AA
Muğla'da kara yollarında bayram hareketliliği: Turistik ilçelerinde yoğunluk

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Bodrum, Marmaris, Menteşe ve Fethiye ilçeleri, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk yaşıyor. Bayram tatilini geçirmek üzere Muğla'ya gelen ziyaretçiler, bölgedeki turistik ilçelerde hareketliliğe neden oluyor.

Bodrum'da Yoğun Trafik

Bodrum'da bayramı geçirmek isteyen tatilciler, kara yolu trafiğinde büyük yoğunluk oluşturdu. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, ilçe girişindeki Güvercinlik Jandarma Uygulama noktasında incelemelerde bulunarak güvenlik güçleriyle görüştü. Çit, kontrol noktasında durdurulan sürücülerin bayramını kutladı ve çikolata ikram etti. İlçeye üç günde yaklaşık 250 bin aracın giriş yapması ve nüfusun bir milyonu aşması bekleniyor.

Marmaris'te Trafik Yoğunluğu

Marmaris'te de sabah saatlerinden itibaren ilçe girişinde yoğun trafik yaşandı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Muğla-Marmaris kara yolu üzerindeki Çetibeli mevkisinde denetim gerçekleştirdi. Marmaris Bölge Trafik ekipleri ise otogar çıkışında ve Çetibeli Mahallesi yol kontrol noktasında otobüsleri durdurarak takograf, sürücü ve araç belgelerini kontrol etti ve yolcuların emniyet kemerlerini denetledi.

Menteşe'de Akıllı Kavşaklar Yoğun

Menteşe ilçesinde trafik uygulama noktaları ve ilçe giriş çıkışlarındaki akıllı kavşaklarda yoğunluk görüldü. Ekipler, havadan denetimlerle birlikte uygulama noktalarında emniyet kemeri ve cep telefonu kullanımı ile ilgili uyarılarda bulunarak vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi.

Güvenlik Tedbirleri Artırıldı

Muğla genelinde, misafirlerin bayram tatillerini huzur ve güven içinde geçirmeleri amacıyla tüm kurumlarla iş birliği içinde tedbirler alındı. Güvenlik güçleri bayram süresince yoğun bir şekilde görev yapıyor ve çeşitli noktalarda denetimler gerçekleştiriyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.